*Nettavisen* Nyheter.

Blodig moro

Didrik Hanssen (til venstre) som rasisten Terje og etterforsker Hontas, spilt av Ravdeep Singh Bajwa. På fanget har Terje hamsteren Goebbels.

Den drevne revygjengen fra Nordstrand leverer en knirkefri forestillingen med årets revy - Kløver 5.

Klikk på bildet for å forstørre.

Magisk: Didrik Hanssen og Iselin Dahl leverer bløte vitser som bror og søster i et fortryllende show.

Klikk på bildet for å forstørre.

So totally girls: Jenteband bestående av Julie Sundal, Iselin Dahl og Tonje Lium.

Klikk på bildet for å forstørre.

Åstedet: Skolegården er gjort om til åsted for mordetterforskning.

NORDSTRAND: Premièren på Nordstrand-revyen 09 gikk av stabelen mandag og vær forberedt - skolen er for anledningen gjort om til et åsted for etterforskning. Med blålys, polititape og tekniske etterforskere på stedet.

Publikum fikk dermed en forsmak på hva de kunne vente seg før de entret skolens skinnende nye auditorium.

Mordet

Forestillingen starter med et bang. Mordet på helse- og sosialminister Kristian Wold er et faktum og etterforsker Hontas er på saken. Hontas, i revyveteran Ravdeep Singh Bajwas skikkelse, har fem mistenkte på blokka: turentusiasten Randi (Julie Fallentin Sundal), rullestolbrukeren Ove (Erik Haavig), feministen Tanja (Tonje Lium), blodrasisten Terje (Didrik Hanssen) og den bunadskledde rapperen Solveig (Iselin Teresa Dahl).

Mordgåten går som en rød tråd gjennom forestillingen, men revyen er også ispedd sketsjer som står for seg selv. Som monologen til de prostituertes fagforeningsleder, ypperlig levert av Julie Sundal, reklamen for Leirgjøkhero og den annerledes vakre scenen Meg og min sax.

Aktuelle tema

På en herlig upolitisk korrekt måte sveiper revyen innom en rekke alvorlige og aktuelle tema. Det er nesten smertefullt å se på når Ravdeep demonstrerer hvordan man skal være drittsekk og avslutter med en demonstrasjon i hvordan man denger kona. Ambulansesaken i Sofienbergparken dukker opp, og Iselin Dahl leverer en heseblesende krigsrapport fra Hakkebakkeskogen.

Men revyens ubestridte høydepunkt er hver gang blodrasisten Terje, i Didrik Hanssens skikkelse, entrer scenen. Her har revyverden fått en ny stjerne. Terje lirer av seg gloser som knapt egner seg på trykk med en naiv selvfølge som gjør at salen koker av latter.

Husbandet må også nevnes, de rocker salen med solid talent og binder sammen forestillingen på en ytterst profesjonell måte.

Vel overstått Nordstrand! Forestillingen spilles hver kveld frem til 21. januar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.