*Nettavisen* Nyheter.

Blodpris for ettromsleiligheter

Nå er det dyrere enn noensinne å leie ettroms leilighet i Oslo. Og dyrere vil det bli.

OSLO: Ifølge Utleiemegleren på Frogner er det ettromsleilighetene som for tiden opplever den skarpeste prisøkningen.

– I februar kostet det i snitt 8.151 kroner å leie en ettromsleilighet i Oslo. Dette er prisrekord for denne type leilighet, sier kommunikasjonssjef hos Utleiemegleren, Nikolaos Farmakis.

Oppgang

Dette er en oppgang på 1000 kroner sammenlignet med januar. Farmakis tror prisøkningen kan forklares med følgende faktorer.

– Som en årsak til finanskrisen har førstegangsetablerere vanskeligere med å få lån nå enn tidligere. Dette fører til at mange må leie. Samtidig opplever vi en økende flytting til Oslo, som også bidrar til at prisene går opp, forteller han.

Dyrere mot sommeren

Kommunikasjonssjefen understrek-er at selv om det er størst prisøkning for ettromsleilighetene ligger leilig-hetene med to og tre rom hakk i hel.

– Nå ser vi først at dette gjelder ettromsleilighetene, men vi venter at dette også vil gjelde for to- og treromsleilighetene når det nærmer seg sommer. Sannsynligvis vil prisen for ettromsene også øke som en følge av at nyinnflyttere vil sikre seg bolig før studiestart eller ny jobb, sier han.

I februar kostet det 9.939 kroner i snitt å leie en toroms i Oslo. Ifølge Utleiemegleren er dette en nedgang på 0,2 prosent fra januar. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,4 prosent.

Færre kjøper nå

– En treroms kostet i februar i snitt 13.061 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 1,9 prosent fra januar. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,3 prosent, tilføyer Farmakis.

Han tror også en del er redde for å kjøpe leilighet nå som boligprisene stiger. Derfor velger mange å leie.

– Da oppstår det en situasjon hvor det blir flere leietakere, dette kombinert med et lavt utvalg av utleieboliger, gjør at vi ser prisrekorder på utleiemarkedet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.