RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lan Marie Nguyen Berg har fått penger fra Fritt Ord for blogge om sine inntrykk fra Tuvalu. Miljøforkjemperen vil sette søkelyset på klimaendringene og konsekvensene av disse for øygruppa i Stillehavet.
Lan Marie Nguyen Berg har fått penger fra Fritt Ord for blogge om sine inntrykk fra Tuvalu. Miljøforkjemperen vil sette søkelyset på klimaendringene og konsekvensene av disse for øygruppa i Stillehavet. Foto: Jacob Kirkevaag

Blogger fra Stillehavet

Som Aasmund Olavsson Vinje har Lan Marie Nguyen Berg utfartstrang og deler gjerne sine ferdaminner; en blogg fra det som kan synes som et paradis i Sydhavet.

OSLO: Miljøforkjemperen Lan Marie Nguyen Berg, bosatt i Kværnerbyen, reiser om en måneds tid av gårde til Tuvalu. En øygruppe i Stillehavet. Som så vidt stikker opp av havet.

Høyeste «fjell» rager hele fem meter opp.

Fritt Ord

For å bidra til en allsidig meningsbrytning i Norge har Fritt Ord utlyst 2,5 millioner kroner til samfunnsengasjerte bloggere.

– Bloggen min skal ta for seg klimaendringer og konsekvensene av disse på Tuvalu. Jeg ønsker å bidra til å øke nordmenns kunnskap om klimaendringer og hva det fører til i fattige og sårbare land som Tuvalu, forteller Lan Marie Nguyen Berg, som var en av de som kom gjennom nåløyet til Fritt Ords støtte til allsidig meningsbrytning.

Nysgjerrig

Selv et halvt års opphold i «paradis» krever sine forberedelser.

– Jo da, jeg har sjekket at det går an å koble seg opp på nett, ler Lan da avisas utsendte frykter at bloggoppdateringer pr. skip vil ta lang tid.

– Jeg har kontakt med flere forskere som er der, og alt skulle ligge til rette for både blogg og bolig, legger hun til.

Utfartstrang og reiselyst er det mange som har.

– Nysgjerrighet er grunnlaget for å lære. Og jeg er nysgjerrig på hvordan verden er utenfor Norge. Oppdage andre måter å se verden på og oppleve andre måter å oppføre seg på, sier Lan Marie Nguyen Berg.

Blogg

Og den kommende blogger vil belyse temaet gjennom faktabaserte artikler, reportasjer og intervjuer med den lokale befolkningen.

– Ved å invitere noen av dem som gjestebloggere, kan de det gjelder selv fortelle om sine opplevelser og tanker og få komme ut med sine stemmer, forteller Lan.

Og spørsmålene hennes er mange:

– Hva tenker tuvalere om klimaendringer? Hvordan forstår de endringene rundt dem? På hvilken måte avviker dette fra nordmenns forståelse av klimaendringer? Hva vil det si å være en klimaflyktning? Hva skjer med familiene? Nettverkene? Kulturen? Språket? Hva slags intensjonal beskyttelse tilbyr vi nåværende og kommende klimaflyktninger?

– Bloggen kommer til å bli en blanding av fakta, statistikk, forskning, akademisk materiale og personlige opplevelser, tekst, bilder, lyd og film; En blogg med lett tilgjengelig og engasjerende informasjon, sier Lan Marie Nguyen Berg

Fra 18. november kan du følge henne på:

www.klima-tuvalu.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere