RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blogging skal skaffe flere helsearbeidere


Tok testen: Youssef El Youssef og Divisjonsdirektør Toril Lahnstein tok personlighetstesten, og begge var godt skikket til å bli helsefagarbeider. Alle Foto: Jon-Are Berg Jacobsen
Tok testen: Youssef El Youssef og Divisjonsdirektør Toril Lahnstein tok personlighetstesten, og begge var godt skikket til å bli helsefagarbeider. Alle Foto: Jon-Are Berg Jacobsen
Norge trenger flere helsefagutdannede, derfor har Helsedirektoratet starte en ny bloggkampanje.

Holmlia: Norge kommer til å trenge 4000 nye helsefagarbeidere hvert eneste år frem til 2030, men rekrutteringen tilfredsstiller ikke behovet.

Derfor har Helsedirektoratet bedt seks ungdommer som enten tar eller har utdannelse i helsefag om å blogge om sin hverdag, slik at ungdommer skal forstå hvor utfordrende og givende det er å være helsefagarbeider.

Kampanjen ble sparket i gang på Holmlia.

Personlighetstest

Divisjonsdirektør Toril Lahnstein fra Helsedirektoratet var selv til stede for å fortelle om det å jobbe med helsefag, behovet for nyutdannete og mulighetene for jobb. Lahnstein hadde også informasjon om kampanjen, som ikke bare handler om bloggerne, men også nettsider med informasjon og en personlighetstest som forteller om du er egnet som helsefagarbeider eller ikke.

Bloggerne fikk også fortelle om sin hverdag og om hvorfor de har blitt med på kampanjen som blogger. Det er i alt seks ungdommer som blogger, de fleste hadde privat blogg i utgangspunktet, og kommer til å fortsette å blogge som privatpersoner, men og legge litt mer vekt på helsefaghverdagen. Det bør også nevnes at bloggingen er frivillig, og at Helsedirektoratet ikke lønner ungdommene.

Vekket interesse

Budskapet ble tatt godt imot blant Holmlia ungdommene, og det var flere som kunne tenke seg en fremtid som helsefag arbeider.

– Kanskje jeg vil bli helsefagarbeider, jeg vil ta ansvar og være kreativ, og jeg liker å jobbe med mennesker, sier Youssef El Youssef fra 10A.

Test, informasjon og oversikt over helsefagbloggene kan man finne på kampanje.helseogsosialfag.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere