RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørg Pedersen og Bjørn Øien er frustrerte over at lelighetene plutselig er blitt større, med dertil økt husleie. 
Seks kvadratmeter er mye, mener de.
Bjørg Pedersen og Bjørn Øien er frustrerte over at lelighetene plutselig er blitt større, med dertil økt husleie. Seks kvadratmeter er mye, mener de.

Blokka vokste over natta

Beboerne i Vestlisvingen 196 er frustrerte over at leilighetene deres plutselig er blitt større. For det er bare på papiret.

VESTLI: Leder Bjørg Pedersen og nestleder Bjørn Øien i beboerstyret vet ikke lenger hvordan de skal informere medbeboerne. For tre år siden økte Boligbygg Oslo KF husleia, samtidig som de foretok nye målinger av leilighetene.

Bjørg Pedersen fikk økt sin husleie fra 2717 kroner til 4161 kroner. Begrunnelsen for den markante husleieøkningen var blant annet at leiligheten hennes var større enn hva som tidligere var målt.

Et innebygd kjøkkenskap og klesskap skulle nå telles med, og dermed ble leiligheten seks kvadratmeter større.

Jeg har husleiekontrakt på at leiligheten er 45 kvadratmeter, men nå mener de at den er på 51 kvadratmeter, sier Pedersen.

Gamle kontrakter

Hverken hun eller de andre beboerne har fått nye husleiekontrakter etter målingene i 2005. Beboere som flytter inn i dag får fremdeles kontrakter på 45 kvadratmeter, selv om de betaler husleie for 51 kvadratmeter.

Dermed betaler de 5400 kroner mer i året enn hva som fremgår av kontrakten.

Vi har bedt om nye beboerlister, blant annet for å oppdatere navn på ringeklokkene. Men lista vi fikk tilsendt i februar viser fremdeles leiligheter på 45 kvadratmeter. Og flere av beboerne som er oppført har for lengst gått bort, forteller Pedersen.

Forlanger svar

Kvadratmeterprisen er nå oppe i 900 kroner per kvadratmeter. I tillegg inneholder husleia et varmtvannstillegg på 319 kroner.

Det er ikke alle beboerne som bruker varmtvann for 319 kroner måneden, mener Pedersen og Øien.

Ingen av dem forstår hvordan Boligbygg Oslo KF regner ut leieprisene, og mener de ikke har fått ordentlig forklaring på det. Derfor kan de heller ikke informere beboerne som henvender seg til styret for svar.

Ingen av oss har fått større leiligheter siden vi flytta inn. Blokka har jo ikke vokst, påpeker Pedersen.

Det kan virke som om Boligbygg tar sjansen på at det bare er gamle mennesker som bor her, og dermed ingen som følger med på hva de gjør, sier Øien.

Vi må kunne forlange et ordentlig svar. Det er ille at vi er nødt til å gå til avisen med saken, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere