*Nettavisen* Nyheter.

Blomster- kunstneren

En god blanding av blomster, kunst og lokalbutikk. Møt ukens lokalprofil, Camilla Kristensen, som driver blomsterbutikken De fem sanser på St. Hanshaugen.

St. Hanshaugen: Bak en hage, opp en trapp, og inn en dør. Den ligger litt skjult, blomsterbutikken De fem sanser i Geitmyrsveien. Likevel er butikken godt kjent i lokalområdet. Det har vært blomsterbutikk i lokalene her de siste 20 årene. Og inne i butikken finner vi Camilla Kristensen.

Eller Lilla-Camilla, som noen også kaller henne. Men det skal vi komme tilbake til senere.

Skikkelig lokalbutikk

Jeg overtok butikken for et år siden, forteller Camilla. Og siden det har vært blomsterbutikk her i mange år, fikk jeg med kundekretsen på kjøpet.

Til tross for at butikken ligger litt bortgjemt, skorter det ikke på kunder. Og det er flest kunder fra lokalområdet, kan Camilla fortelle.

Jeg får definitivt en lokalbutikkfølelse av å jobbe her, ja. Det er nesten slik at folk kan stikke innom en tur i tøflene, smiler hun. Jeg er blitt godt kjent med mange av kundene, og slår som regel av en liten prat med de fleste. Også jeg bor bare fem minutter unna, så jeg har jo blitt en del av lokalområdet selv.


Tekstiler og blomster

Det er nesten som å komme inn i en fargerik oase når man entrer den lille blomsterbutikken. Så å si hver eneste flate er utnyttet. I hver eneste krok bugner det av fargerike blomster. Også taket har hun tatt i bruk. Og i taket over disken henger en diger trollhassesgrein. Med sine bølgete greiner strekker den seg utover taket. I en annen krok henger det en lang, kunsterisk vev, som Camilla har vevd selv. Det er nemlig to ting som står Camillas hjerte nær: Tekstiler og blomster.

Hun er utdannet tekstilkunstner, og har jobbet med blomster de siste 10 årene.

Jeg er opptatt av farger og interiør, forteller Camilla. Og i denne jobben kan jeg kombinere begge. Trender er jeg ikke så opptatt av. Minimalisme og maksimalisme er ikke noe for meg. Jeg er mest opptatt av det personlige preget. Å skape min egen personlige touch. Og jeg håper at kundene liker det.


Lilla-Camilla

For blomster er nemlig kunst, i følge Camilla. Og hun definerer seg selv som kunstner.

Jeg er opptatt av å formidle det flyktige og vakre. Når man jobber med blomster, jobber man med et levende materiale. Det byr på spesielle utfordringer. Blomster har et eget uttrykk, man kan nesten si at de har sjel, forteller Camilla.

Jeg prøver å sette min egen signatur på bukettene jeg lager. Og jeg er spesielt glad i lilla og fiolett. Derfor kaller folk meg ofte Lilla-Camilla, ler hun.

Har du en favorittblomst?

Hehe, jeg tenkte meg at du ville spørre om det! Dette høres kanskje litt symbolsk ut, men jeg har altså en forkjærlighet for blomster som ser skjøre og sårbare ut, men som holder lenge. Som for eksempel anemoner og dem finner man ofte i fiolett, som jeg liker så godt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag