RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monica Tørlen blir selv om Aker sykehus forsvinner. Børkes blomster har vært her siden 1961.
Monica Tørlen blir selv om Aker sykehus forsvinner. Børkes blomster har vært her siden 1961. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Blomsterbutikken skal leve

Daglig leder Monica Tørlen i Børkes blomster opplever mange kunder som er fortvilet over at Aker sykehus skal legges ned. Men butikken som er en naturlig del av sykehuset vil uansett bestå.

AKER SYKEHUS: «Vil gjerne at dere skriver en artikkel om blomsterbutikken på Aker sykehus sitt område, dette runde bygget som står tett ved innkjøringa fra Trondheimsveien. Det kjempes og fortviles over nedleggelsen av sykehuset....»

Dette stod i et tips en leser sendte til oss. Hun er opptatt av butikken som så mange opp gjennom årene har fått et forhold til. Butikken heter Børkes blomster. Den ble startet av Magnhild Børke i 1961. I dag er butikken blant de mest karakteristiske i Oslo.

Rundt og kjent

Siden den gang har det karakteristiske runde funkisbygget vært et landemerke langs Trondheimsveien. Det er ikke få blomsterbuketter som har tatt veien fra butikken til sykehuset de siste 50 årene.

Monica Tørlen har vært daglig leder i Børkes blomster de siste tre årene. Hun er sterkt i mot nedleggelse av Aker sykehus. Men garanterer sine kunder at Børkes blomster vil bestå. Hun holder åpent søndager slik at det også kan kjøres ut blomster den dagen.

– Det virker helt håpløst å legge ned sykehuset. Så mye penger som er blitt brukt på det, gjør avgjørelsen merkelig. Jeg har hatt mange fortvilte eldre kunder som må til Ahus i framtida, sier Tørlen.

Hun er opptatt av historien og forholdet folk har til Børkes blomster.

– Butikken er jo en del av sykehusets historie. Jeg har mange kunder med minner herfra, sier Tørlen og gir oss en omvisning.

Gammel vaktbu

En del av bygget var tidligere sykehusets vaktbu. Skyvevinduet vakten brukte er fortsatt intakt. Det vil si, det mest er bevart i funkisbygget. Neonskiltet med «Børkes blomster» har lyst kontinuerlig siden åpningen. Og nå vil Tørlen utvide.

– Jeg har søkt om å få åpne hele butikken, slik at du kan rundt hele bygget. Uansett hva som skjer med sykehuset. Denne butikken blir her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere