RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blomstrende korpsliv

Store og små musikanter fra Bydel Nordstrand bidro til å fylle Folkets Hus med fengende rytmer under Oslomesterskapet for musikkorps.

YOUNGTORGET: Fargerike uniformer, instrumenter i alle tenkelige størrelser - og musikk. Det var hovedingrediensene under Oslomesterskapet for musikkorps, som gikk av stabelen søndag 19. mars. Blant de 35 deltagende korpsene i ulike divisjoner fant vi ni lokale, hvorav flere gjorde seg svært godt bemerket.

Musikk med trøkk

Det var skikkelig trøkk da vi spilte, nå er vi fornøyd med oss selv, oppsummerte dirigent Marit Jacobsen etter at juniorkorpset til Bøler og Nøklevann Musikkorps hadde vært i ilden som et av dagens første korps.
De blå- og hvitkledde barna pustet lettet ut etter innsatsen i grupperommet de delte med Nordstrandsskolenes Juniorkorps, som ladet opp til musikalske fremføringer sammen med dirigent Arne Kollandsrud. For det er mye å passe på når man skal gjøre sitt beste foran strenge dommere. Uniformen skal være ren og pen, instrumentene blankpussede og pusten og fingerferdighetene må være på topp.

Gjev konkurranse

Mens de rød- og blåkledde nordstrandjuniorene varmet opp til konserten i Lille Sal etter beste evne, gikk hovedkorpset tilfreds ut av Store Sal etter å ha fremført "Madurodam" av Johan De Meij.
Helhetsmessig gikk det bra, men selv har jeg aldri spilt så dårlig før, humret Karoline Malde.
Det blir spennende å se hvordan det går. Hvis man kommer høyt opp i Oslomesterskapet er det skikkelig gjevt. Vi har planer om å stille i 1. divisjon neste år, men da må vi få en første- eller andreplass i år, forklarte Lars Peter Østrem, før han gikk videre til neste "spillejobb" i regi av Nordstrand Janitsjar.

Stor plass og mye lyd

Jeg trenger ikke være redd for rekrutteringen til korps når jeg ser denne gjengen her. Dette er et korps som kan ta stor plass, og et korps som kan lage mye lyd, kommenterte konferansier Katrin Meløy da Nordstrandsskolenes Musikkorps endelig sto på scenen. Og etter to vel fremførte stykker kommenterte hun følgende:
Hvis publikumsresponsen virker på dommerne ligger dere godt an!
Da Nordstrandsskolenes Musikkorps forlot Lille Sal, sto det ikke fullt så store juniorkorpset til Ekeberg skole klare til å overta. Det de ikke hadde i folkemengde, tok de igjen med å spille en melodi mer enn de to lokale konkurrentene i samme divisjon. Og applausen var det ingenting å si på her heller.

Spennende debut

Karlsrud skoles Musikkorps deltok i Oslomesterskapet for første gang i år, og var veldig spente.
Vi har jo bare 20 minutter på scenen og blir bedømt utifra det. Men det er moro å være med og se hvordan vi ligger an, fortalte styreleder Anne Sidsel Andresen. I grupperommet de hadde fått utdelt var det mange forskjellige eksempler på hvordan man kan slå i hjel tiden. Emil Juul Oftebro satt på en stol og halvsov, til tross for at Øystein Stadskleiv spilte tuba rett ved siden av...
Det er kjempekjedelig å vente, men vi gleder oss til å spille, utdypet Caroline Jetteberg og Elin Andresen. Mens de holdt seg i aktivitet ved å tegne selvportrett og skrive slagord som "musikk er best" på en tavle, gjorde Bjørndalskolenes Musikkorps seg klare foran dommerne. Dette er et repertoar etter oppskriften, kommenterte konferansieren, før musikantene i rødt, hvitt og blått spilte opp slagverk og blåseinstrumenter som om det skulle være selveste 17. mai.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere