RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian Wood: Blondie Chaplin elsker å spille i Norge, men bedyrer at han vondt for å forstå hvordan vi kommer oss gjennom den lange vinteren.FOTO: STEINAR KNUDSEN
Norwegian Wood: Blondie Chaplin elsker å spille i Norge, men bedyrer at han vondt for å forstå hvordan vi kommer oss gjennom den lange vinteren.FOTO: STEINAR KNUDSEN

Blondie klar for Frognerparken

Lørdag spiller Blondie Chaplin på Norwegian Wood. Vi tok en prat med han over et stykke eplekake.

FROGNERPARKEN;: Blondie Chaplin historie er lang og omfattende. Tidlig på 70-tallet ble han med i The Beach Boys.

- Det var en interessant tid, sier Blondie. Jeg var ung og ble med i et verdens største band.

En av Beach Boys' mest respekterte plater, Holland (1973), høstet gode kritikker og gitaristen synger på tre av låtene.

- Brian Willson var litt "on and off" på den tiden forklarer han. Innspillingen foregikk i en ombygd låve på den nederlandske landsbygda. I vinter var jeg tilbake for innspillingen av en dokumentar. Og alle jeg har møtt i Nederland har plata, ler han.

Etter tida i Beach Boys, så ble Chaplin med i The Band og turnerte med de på 80-tallet. Blondie Chaplin ler når vi snakker om 80-tallet.

- Du skjønner, smiler han, jeg spilte med David Johansen fra New York Dolls og bodde hos han i New York. Det var ei lærerik tid, der jeg ble kjent med "alle". Johansen er ei nattugle, og tida med han veldig bra. Jeg møtte han i LA for ei tid tilbake. En fantastisk fyr!

Siden 1999 har Blondie Chaplin vært med Rolling Stones, som backingvokalist -og gitarist. Han er vårt hemmelige våpen har Ron Wood uttalt.

- Å reise med Stones er fantastisk. Det er et helt samfunn på tur, forteller Blondie. Som musiker er det helt eventyrlig å reise rundt om i verden på den måten. Dessuten har jeg nå så mange venner rundt om i verden, som jeg passer på besøke når jeg er på tur.

Vi prøver å få ut av han om ryktene stemmer at en ny Stones turne er på trappene, men noe klart svar får vi ikke.

Blondie har også sin egen karriere, og i 2006 kom plata Between Us. Dette er hans tredje studioalbum.

- De som tar turen til Norwegian Wood lørdag 13. juni får høre låter fra den, samt noen gamle. Jeg gleder meg til å spille på Norwegian Wood, mange av musikerne som spiller der er venner av meg. Sånn som Pretenders som flere ganger har spilt support for Stones. Selv skal jeg dit som publikummer på torsdagen for å se Neil Young.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere