Bløtkake til alle på Sandbakken

Lørdag inviterte vertskapet på Sandbakken, Irene Asphaug og Even Saugstad til jubileumsbursdag, og da ble det selvfølgelig servert bløtkake.

Lørdag inviterte vertskapet på Sandbakken, Irene Asphaug og Even Saugstad til jubileumsbursdag, og da ble det selvfølgelig servert bløtkake.

Ekte Østmarka-travere lar seg ikke stoppe av dårlig vær. Lørdag ble de belønnet med bløtkake på Sandbakken, og var med på å synge bursdagssang for 50-årsjubilanten.

Det ligger mye historie i Sandbakkens vegger og de omkringliggende skoger. Dette har Even Saugstad godt hjulpet av Irene Asphaug, vertskapet på skogstua, samlet i en jubileumsbok.

ØSTMARKA:På en måte var det kanskje godt at ikke flere kom til den populære skogstua lengst sør i Østmarka. For selv seks store bløtkaker forsvant raskt da de som hadde trosset det voldsomme snøværet hadde fått sitt stykke.

Er ikke dette hyggelig?, sa stedets vert, Even Saugstad som sammen med Irene Asphaug delte ut med raus hånd.

Det er jo dette som er så fint med Sandbakken. Hit kommer folk uansett om det er strålende sol og kjempeføre eller om tunge snøfiller detter ned og gjør forholdene nærmest ufyselige. De har kort og godt et spesielt forhold til stedet her som jo ligger sentralt enten man kommer en av de mange løypene fra nordover i Østmarka eller fra Follo.

Det var altså Sandbakkens markering av 50-årsjubileum som serveringssted bløtkakespiserne fikk være med på.

Nå er riktignok Sandbakken mye elder enn som så, men det var etter at kommunen kjøpte stedet og fikk satt det i stand som serveringssted, det offisielt kunne åpnes 21. februar for 50 år siden.

Mye historie

De som ga seg litt tid etter serveringen lørdag ettermiddag, fikk også del i Saugstads store viten om stedet og omkringliggende del av Østmarka. For det ligger mye lokalhistorie her, og dette har stueverten i ledige stunder laget bok om.

"50 år med vafler og kakao" er nok en passende beskrivelse av det som har skjedd gjennom de siste 50 år, men det skjedde mye her også før Sandbakken ble det vi i dag kjenner det som.

Og om skogen rundt kunne snakke, ville den nok hatt mye å fortelle. Saugstad har grepet tak i en del av det.

Lang feiring

Nå gir ikke det ivrige vertskapet seg med bløtkakefest på selve jubileumsdagen. Onsdag har de invitert spesielle gjester som har hatt eller har tilknytning til stedet, og så går det slag i slag utover slik Nordstrands Blad skrev i forrige uke.

Førstkommende lørdag for eksempel er det jubileumstur fra Grønmo klokken 12, og da oppfordres det til å finne frem gammelt skiutstyr og ditto bekledning.

Trivelig

Mange av dem som tidligere har drevet Sandbakken har gitt seg etter noen år.

Vi hadde jo også tenkt på å være her noen år, men jeg ser ikke bort fra at vår tid vil bli forlenget, røper Even Saugstad, og et spørrende blikk mot Irene Asphug blir besvart med smil og nikk.

Her er det jo så mange trivelige mennesker som kommer innom, både kjente og ukjente, og for oss er tiden her en drøm som har gått i oppfyllelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.