RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blow feirer Waits og St. Patrick


Blow spiller i morgen. 
fotO: PROMO
Blow spiller i morgen. fotO: PROMO
I morgen feirer gruppa Blow både bryllupsreisen til Tom Waits og St. Patricksday med gratiskonsert på puben Shamrock.

løkka: St. Patricks day er som mange sikkert vet Irlands nasjonaldag (les mer på wikipedia), som feires den 17. mars, til minne om landets skytshelgen St. Patrick.

En fest

Over hele verden møtes irer for å feste med øl og musikk. Dette skjer ofte på irske puber, og mange steder holdes det parader, hvor deltagerne er kledd i grønt som et symbol på Irland.
I morgen er det riktignok 13. mars, men jazzbandet Blow lar seg som kjent ikke stoppe av detaljer som datoer. Gruppa har gjort seg til yndlinger over hele Løkka og østkanten forøvrig ved å covre musikken til Tom Waits. Waits dro på bryllupsreise til nettopp Irland, og da kan jo ikke Blow la sjansen gå fra seg til å klaske i vei med mannens irske låter i anledning den kommende nasjonaldagen. Et av høydepunktene blant Waits hyllester til Irland er blant annet "Raindogs".

Nye instrumenter

For anledningen er Blow forsterket med det som etter sigende skal være et temmelig fantastisk Hammond C3 orgel med tilhørende organist. Hammonds orgler ble opprinnelg solgt som billigere alternativer til kirkeorgler, men har siden sekstitallet vært forbundet med den ene rockelåta mer fantastisk enn den andre. Ei heller er det et ukjent instrument innen blues og jazz.
Så om du liker å kle deg opp i grønt, er blodfan av Tom Waits eller rett og slett har en egen forkjærlighet for Hammond C3 vet du hvor påskeferien skal innledes. Dette kan bli herlig svett..
Shamrock, fredag klokka 22!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere