RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blør for Lambertseter


Her ved Pynten borettslag må skog og gress vike for en stor parkeringsplass. Alle foto: Kristin Trosvik
Her ved Pynten borettslag må skog og gress vike for en stor parkeringsplass. Alle foto: Kristin Trosvik
Inge Strand frykter at grøntpreget på Lambertseter vil være borte om ti år.

LAMBERTSETER: Da alenefaren Inge Strand flyttet til Lambertseter for snart fem år siden, var det områdets grøntpreg som lokket.

– Dessuten var det stille og fredelig, og det var viktig for meg at de to barna mine skulle ha en trygg skolevei, sier Strand. I løpet av årene han har bodd på Lambertseter, har han merket at grøntområdene stadig bygges ned.

– De forsvinner i stort tempo. Det er bare et spørsmål om tid før hele Lambertseter-skauen forsvinner. Hvordan ser det ut her om ti år? sier han.

Konkurrerende behov

Barnehageutbygging og nye parkeringsplasser er særlig det som har spist av de grønne lungene, mener tobarnsfaren.

– Det er vel fristende og billig å ta av disse områdene. Men det er grøntområdene som skaper trivsel for folk som bor her. Det er en korttenkt løsning å stadig bygge ned de grønne lungene, sier Strand. En massiv barnehageutbygging har tatt sitt av de grønne lungene i hele byen. En ny stor barnehage ved Griser'n samt den "midlertidige" barnehagen Lekern er eksempler på at ett behov utkonkurrerer et annet.

– Jeg skjønner at man må ha barnehager, men det er overhodet ikke planlagt for hvordan trafikken skal gå, sier Strand og viser til at skoleveien for ungene hans, som skal gå fra Pynten til Lambertseter skole, har blitt et mareritt på grunn av trafikken til Lekern barnehage.

LES: LEKERN SKAL TILBAKESTILLES

– Jeg valgte å bosette meg her fordi skoleveien var trygg. Nå er jeg redd hver dag. Stressa småbarnsforeldre som skal levere i barnehagen er farlig, særlig nå i mørketiden. Det er et mirakel at det ikke har skjedd en ulykke, sier han og påpeker at Lekern egentlig bare skulle være der et år.

– Tomta var et idyllisk grøntområde tidligere. Nok et eksempel på nedprioritering av grøntområdene, sier han.

Vurderer Bøler

Strand lister opp eksempler på nedbygging av grøntområdene på Lambertseter.

– Vel foruten barnehagene, tok Rema en liten bit. Og nå skal det bygges en stor parkeringsplass ved Pynten borettslag. 42 biler tror jeg det skal være plass til, sier Strand og peker på den store gravetomta:

– Her var det skog og et idyllisk grøntområdene hvor ungene lekte, sier han. Han skjønner godt at man trenger parkeringsmuligheter, men etterlyser andre løsninger.

– Man kan legge parkering under bakken, ellers vil alt grøntpreget forsvinne. Det blir jo ikke akkurat færre biler, sier han og legger til at han nå vurdere å flytte til Bøler.

LES: TROR IKKE PÅ FORTETTING

– Der har man markagrense som sperrer for utbygging. Jeg trives så godt her, men jeg blør av å se at Lambertseter blir ødelagt på denne måten, sier Strand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere