RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogstad miljøsvinparadis

Det går fram av planene for Bogstad Vinterparadis at anlegget på 16,5 mål får flombelysning på mellom 200 og 500 lux. Dette er svimlende tall. Røa IL har forsøkt å berolige med at de vil benytte seg av "siste teknologi som kaster konsentrert lys mot målet og minimalt med lys i andre retninger". Men is og snø reflekterer mellom 50 og 90% av innstrålt lys, og anlegget vil også med "siste teknologi" gi fra seg enorme mengder lys til omgivelsene.

Følgelig vil anlegget berøre langt flere enn de nærmeste naboene.

Flere tusen beboere i lia over banen rammes spesielt. Videre vil refleksjon fra skyer gjøre lyset synlig i store deler av Bærum og Oslo, og være til sjenanse et godt stykke inn i marka som et monument over stormannsgalskapen. I klarvær vil stjernehimmelen bli vanskeligere å se.

Ullern avis Akersposten har gitt uforbeholden støtte til prosjektet.

Husker ikke avisa at den under tittelen "feil lyssignal i Holmenkollen" i september i fjor omtalte den planlagte hoppbakken som et miljøsvin? Miljøargumentet vant fram den gangen. Assisterende generalsekretær i Skiforeningen kunne i vår på Voksenkollen vels årsmøte fortelle naboer at bakken vil bygges uten det omstridte lysanlegget. Dette er imidlertid småtterier i forhold til det som planlegges på Bogstad.Steinar Midtskogen

Voksenlia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere