RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogstad skole hvem er "vi"?

Jeg reagerer sterkt når en person som besitter en lederposisjon eller annen posisjon som gir makt og innflytelse bruker ordet "vi" i forbindelse med en oppfatning eller argumentasjon.

Jeg tillater meg å spørre Jon Gelius hvem han sikter til når han uttaler: "Vi kan ikke tillate at det (foreldreengasjemente) ødelegges av en håndfull aksjonisters fremferd".

Hvis han mener med "vi" sine meningsfeller, så får han si det direkte. Men slik formuleringen lyder kan den meget lett forståes å gi uttrykk for at Gelius med ordet "vi" prøver å gi uttrykk for at han uttaler seg på vegne av alle. Ifølge synet til Gelius er man, dersom man ikke er enig i hans syn, representant for en oppfatning som ødelegger, ifølge ham, et godt foreldreengasjement. Jeg vil hevde at det er nettopp foreldreengasjement når en gruppe tar opp en sak som de mener er av vesentlig betydning for virksomheten ved skolen.

Det er utrolig i disse tider hvor dialog og kommunikasjon fremheves som veien for konflikt løsning å oppleve en slik "stempling" av en oppfatning som avviker fra den som Gelius har.

Jo snarere Gelius oppfatter at det er en gruppe seriøst bekymrete foreldre som føler behov for å gi uttrykk for det de mener er utilfredsstillende forhold ved Bogstad skole og at disse foreldre føler at skolens rektor frem til i dag synes lite villig til å gå inn i en prosess, desto bedre.Chr. S. Harper

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere