RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogstadvei-plan slett ikke politisk død

31. mai skrev Lokalavisen om vel-ledere som mente Vegvesenets plan for handlegaten på Majorstuen er politisk død. Ikke alle politikere er enig. Vi har innvendinger, men helhetlig er planen bra, sier Liv Undem (SV).

Majorstuen: Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H) er også av den oppfatning at vel-lederne misforstår politikernes engasjement i saken, men samtidig er han heller ikke spesielt fornøyd med Vegvesenets arbeid.

Til min store forundring foreligger det tydeligvis tegninger som Vegvesenet har jobbet på i over to år. Vi ble invitert til samarbeid, men jeg konstaterer nå at bydelsutvalget på Frogner ikke er informert i det hele tatt, sier han.

Dårlig samarbeid

I Lokalavisen 31. mai uttalte lederne i henholdsvis Homansbyen Vel og Majorstuen Vel, Nils Chr. Tømmeraas og Svein Danielsen, at planleggingen av Bogstadveien er for dårlig og slett ikke radikal nok. De mener begge at planene er for lite helhetlige og at den tenkte oppussingen bare blir en kosmetisk forandring, og ikke en oppjustering av området slik de hadde sett det for seg. De ønsker å se planen i sammenheng med utbyggingen av Majorstuen t-banestasjon, bygging av t-banestasjon i Homansbyen, sykkelveier, trikketraseer og biltrafikk. Fremskrittspartiets Ole Malmsteen er enig med vellederne og mener at Vegvesenet tenker for smått. Han uttalte til Lokalavisen at flere lokalpolitikere er enig med ham, men når vi ringer rundt viser det seg at det er flere forskjellige syn på saken. Bjarne Ødegaard er altså mest oppgitt over det dårlige samarbeidet Vegvesenet viser og synes det blir tatt for lite hensyn til det brukerne ønsker og trenger.

Vi hadde et møte hos Erling Lae, der vi ble lovet bred kontakt og samarbeid. Siden har jeg ikke hørt noe. Det samme gjelder for Majorstuekrysset, sier han og legger til at han føler vegvesenet bare turer frem uten å ta hensyn til brukerne. Foreløpig er ikke planen forelagt Bydelsutvalget, men høyrepolitikeren vil uttale seg mer når de har fått saken til høring.


For få stopp

Nestlederen i bydelsutvalget, Liv Undem (SV), jobber heller ikke i mot planene fra vegvesenet.

Jeg er uenig i noen punkter, men helhetlig synes jeg det ser bra ut, sier hun. Undem mener blant annet det er for få stoppesteder for trikken på strekningen mellom Nationaltheatret og Majorstuen.

I planen er det to stopp, men vi ønsker tre. Standard avstand er 300 meter, mens det i Bogstadveien og Hegdehaugsveien er lagt opp til 450 meter. Når det gjelder sykkelsti, fortauer og biltrafikk er gaten bare så bred som den er, så vi må gjøre det beste ut av de mulighetene vi har. Uten å rive førsteetasjene i enkelte bygg får vi ikke plass til alt vellederne ønsker seg. Uansett er det avgjørende å få fikset opp gaten, spesielt med tanke på bevegelses- og synshemmede, og selvfølgelig barnevogner, sier Undem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere