*Nettavisen* Nyheter.

«Bohemen Live» – 20. mars 2013

Espen Bjørneseth (f.v.), Anders Grydeland, Rikke Tautra, Rune Jusvik med hockeydamenes kongepokal, og programleder Christian Haksø i første episode av «Bohemen LIve».

Espen Bjørneseth (f.v.), Anders Grydeland, Rikke Tautra, Rune Jusvik med hockeydamenes kongepokal, og programleder Christian Haksø i første episode av «Bohemen LIve». Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Engas 50. NM-gull feires med sjampis i «bøtta». Det sutres litt over 3-1-tapet i Bergen, og spekuleres i om Rekdal har flere signeringer i ermet før vinduet stenges i mars. Det er klart for første episode av supporter-programmet «Bohemen Live» på dittOslo.no!

BOHEMEN: – Det er ingen spillere som kan gå rett inn i startelleveren til Vålerenga. Først skal de hetses, så skal de disses litt, og så skal vi rive oss litt i håret. Så skal vi kreve stort sett hele Valles avgang, og så kan de gå inn på startelleveren.

På Vålerenga-supporterpuben midt i Oslo sentrum sitter Anders Grydeland fra VPN (Vålerenga På Nett) sammen med Espen Bjørneseth fra klanen.no og Rune Julsvik fra sotahjornet.no.

DittOslo.nos Christian Haksø leder supportertalkshowet som skal gå onsdag før hver hjemmekamp hele 2013-sesongen. Med seg i studio vil han alltid ha med tre paneldeltakere fra supportermiljøene rundt Vålerenga, i tillegg til gjester.

SE FØRSTE EPISODE AV BOHEMEN LIVE I VIDEOVINDUET ØVERST I SAKEN!

LES OGSÅ: Skal skravle om Vål'enga

Det råder optimisme i Engaland

2013-sesongen er spesiell. VIF har 100-årsjubileum. Gull-«Reka» er tilbake. Det råder en optimisme i Vålerenga man ikke har sett på noen år.

Så det at sesongen startet med bortetap i Bergen er litt sårt, men..

– Martin Andresen innførte en tradisjon i Vålerenga, og det var å ikke tape i Bergen. Men så innførte han også tradisjonen om å samlet ende på 7. og 8. plasser og sånn. Så et tap i Bergen, og medaljeplass i Tippeligaen: Jeg bytter gjerne det, resonnerer Anders Grydeland.

– Vi må se framover. Det er 29 kamper. Jeg orker ikke regne på det en gang, men det er så mange kamper vi kan hente poeng fra, smeller det fra Rune Julsvik.

– Vi er 29 runder fra seriegull, sier Espen Bjørneseth.

LES OGSÅ: Supporterne viser støtte før første seriekamp

Lik Bohemen Live på Facebook:

NM-gull, spekulasjoner og bortesupportere

I første episode feires det også at VIF har tatt sin første NM-tittel i jubileumsåret – og den 43. kongepokalen i klubbens historie. Det er VIFs ishockey-damer som har startet det forhåndsmeldte gullrushet i 2013. Kaptein Rikke Tautra er med i studio på Bohemen, og «bøtta» har hun med seg.

Bohemen Live har intervjuet Kjetil Rekdal, og i episoden kan du se hva han sier om mulige nysigneringer i løpet av våren. Dessuten avslører dagens Vålerenga-spillere hvilke andre eliteseriespillere de kunne tenke seg å få inn i troppen.

Panelet i studio har selvfølgelig sterke meninger om det de hører.

Det raljeres over de «verste» bortesupporterne, både «dem fra togstasjonen» og de fra Sogndal – som «aldri er tilstede likevel». Også bergenserne får passet påskrevet etter helgens kamp.

Og selvfølgelig snakkes det om planene for den store sesongen: For det er foran første hjemmekamp på Ullevaal, mot Sogndal 1. april, at 100-årsfeiringen virkelig begynner. Og Vålerenga har planen klar – VIF skal bli første fotballag som fyller opp Ullevaal til en vanlig seriekamp. Greier de det?

SE FØRSTE EPISODE AV BOHEMEN LIVE I VIDEOVINDUET ØVERST I SAKEN!

Bohemen live

Hva synes du om første episode?

Gi en tilbakemelding og fortell hva du vil se mer av i «Bohemen Live» i kommentarfeltet nedenfor eller til bohemenlive@dittoslo.no.

Du kan også følge Bohemen Live på Facebook og Twitter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.