*Nettavisen* Nyheter.

Bøhlers mange løfter i Groruddalen

Som de fleste har registrert så har stortingsrepresentant og leder av Oslo AP, Jan Bøhler opptil flere ganger i uka oppslag i Oslomediene, spesielt Groruddalsavisene der han fremmer ulike forslag og tiltak som angår både Groruddalen og andre politiske områder. Det siste i skrivende stund er at han ønsker Statoils/Hydro hovedkontor til Groruddalen, mens han samtidig ønsker mindre biltrafikk samme sted. Hvordan henger dette sammen? Når han uttalte seg til Stavanger Aftenblad om samme sak var han plutselig ikke enig med seg selv lengre. Jan Bøhler uttalte via Lokalavisen Groruddalen for flere uker siden at han hadde sendt et brev til sin egen justisminister og bedt om at Granittrock skal slippe å betale for politivakthold. Har Bøhler fått svar fra sin partifelle vdr. dette?
Et annet eksempel på Bøhlers lovnader var da han like før statsbudsjettet sa at Oslopolitiet måtte styrkes. Resultat: Oslopolitiet fikk mindre i 2007 enn de brukte i 2006, og må la 180 stillinger står ubesatt. Justisminister Storberget mente nemlig at Oslopolitiet har mer enn nok ressurser. Det kan derfor kanskje være en fordel å snakke med egen regjering før man lover mer penger? Hensikten var vel at Bøhler skulle fremstå som handlekraftig tiltross for at han visste at en slik økning ikke kom. Det gjør ham til en uredelig person. Troverdigheten til Bøhler både i Groruddalen og generelt er med andre ord mildt sagt lav.
Hvis vi går enda lengre bak i tid stilte Jan Bøhler 11 "krav" til egen regjering om satsingen i Groruddalen. Kun 1 av disse er vedtatt at skal gjennomføres. Regjeringen har altså ikke prioritert Bøhlers forslag i spleiselaget med Oslo kommune i år. Det er derfor med god grunn jeg spør om Bøhler driver sitt eget sololøp når det gjelder Groruddalssatsingen (og politikk generelt) siden han har så lite gjennomslag i egen regjering for de tiltakene han markedsfører så sterkt i media? Burde han kanskje stifte "Jan Bøhlers parti"- for løfter, luftslott og ingen gjennomslagskraft?
Nå har heldigvis FrP/H byrådet og regjeringen kommet sammen om en tiårs satsing på Groruddalen der begge parter bruker minimum 50 mill. kr hver pr. år i ti år fremover. Her skal konkrete og nyttige tiltak settes inn isteden for Bøhlers mer vidløftige og "føl stemningen i media" forslag. Disse forslagene grundig beskrevet i denne avis. Disse omhandler tiltak innen skole og oppvekst, støyskjermingstiltak og rehabilitering og nybygg i det offentlige rom. FrP ser på det som viktig at man igangsetter realistiske og målbare forslag i alle sammenhenger. Dette er noe den jevne borger prissetter. Folk er lei av vidløftige og urealistiske prosjekter fra politikere som Jan Bøhler.

Magne Gjelseth
Gruppeleder, Stovner FrP

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag