RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HVOR ER DETTE? «Vårlandskap med snøplog» av Edvard Munch.
HVOR ER DETTE? «Vårlandskap med snøplog» av Edvard Munch. Foto: Copyright: Munchmuseet

Bok med malerier med motiv fra Nordstrand?

I denne utgaven av «Aktuell Historie» spør jeg om hjelp fra leserne. Jeg har to spørsmål, og dersom du kan svare, vil jeg gjerne høre fra deg, enten per telefon eller e-post.

Jeg har opplevet stor interesse for kunstverk der motivet er deres egen utsikt. Etter å ha snakket med en del folk, har jeg oppfattet at det vil kunne være interesse for en bok der en presenterer malerier med motiv fra Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand.

Jeg aner ikke om jeg kan greie å få til et slikt bokprosjekt, men vil gjerne jobbe litt for å teste mulighetene. Kanskje leserne kan hjelpe meg?

For ordens skyld så vil jeg informere om at jeg ikke vil tjene en krone på en slik eventuell bok, på samme måte som «Aktuell Historie» i Nordstrands Blad og bøkene med samme navn.

Har du maleri med motiv fra en av bydelene Nordstrand, Østensjø eller Søndre Nordstrand?

Jeg er ganske sikker på at i de mange hjem i området finnes kunst med motiv herfra. Jeg vil sette veldig stor pris på å høre fra deg hvis du har eller vet om slike bilder.

Spørsmål nr. 2

Edvard Munch har malt flere enn 30 bilder med motiv fra Nordstrand bydel. Et av dem er avbildet her, det heter «Vårlandskap med snøplog». Det ene kjennetegnes ved at det er parkert en snøplog i veisvingen. Jeg tenker meg at en snøplog kanskje hvert sommerhalvår var plassert nettopp her.

Kan noen av leserne kjenne igjen hvor dette motivet kan være fra?

Mitt telefonnummer er 22 28 90 00 og mailadressen er gunnarpedersen@vikenfiber.no

Jeg er så spent på om noen kan hjelpe meg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere