*Nettavisen* Nyheter.

Bok om sorg og krise

Dystert emne: Per Anders Nordengen har skrevet en spesiell bok om et dystert emne. Arkivfoto: Lokalavisen Groruddalen

Per Anders Nordengen er ute med ny bok om sorg og kriser. Den mest fullstendige boken om sorg utgitt på norsk.

LJAN: «Alt har sin tid» er en spesiell bok om et dystert emne. Behandlet på en slik måte at du ikke blir nedslått når du leser. Tvert imot. Ljans-beboer Nordengen byr på seg selv og sitt eget liv.

I korte kapitler henter han frem historier fra eget nærmiljø og fra mennesker han har hatt til samtale, som til sammen gir et rikt bakteppe for emnene han behandler, nemlig hvordan vi som mennesker kan leve med sorg og død og krise.

Forblir i krisen

Han har bodd i nærområdet vårt i 25 år. Han har vært prest i Nordstrand og Hauketo-Prinsdal. Selv om han ikke lenger jobber som prest, har han likevel mye sorg og krisearbeid i nærmiljøet vårt. Ikke minst på bakgrunn av dette, og som samtaleveileder, har han laget denne boken som en hjelp til å komme gjennom og ut av sorg og krise.

– Min erfaring er at altfor mange forblir i krisen, sier han til Nordstrands Blad.

– Vi skal ta det vonde på alvor. men samtidig må vi ha som målsetting å leve videre på best mulig måte med det som er skjedd, sier han videre.

Ingen fasitsvar

Nordengen har tidligere skrevet bøkene «Når forandring ikke fryder» og «Livsglede i livsalvoret».

– Det finnes ingen fasitsvar på hvordan vi kommer gjennom sorg og krise. Opplevelsene av sorg og påkjenninger er like forskjellige som vi mennesker er ulike. Likevel finnes det erfaringer som vi kan dele med hverandre, sier Nordengen som har hatt hundrevis av begravelser og fulgt mange gjennom sorg og ulike former for kriser. I boken bruker han eksempler fra mennesker han har møtt i slike situasjoner, men også fra eget liv.

– Selv om ingen bok kan erstatte menneskelig omsorg, er den et verdifullt hjelpemiddel til å komme seg gjennom sorg, savn, tap og krise, sier Nordengen.

Boken er ingen vitenskapelig avhandling. Men den skaper gjenkjennelse. Og den gir konkrete forslag til grep om hvordan du kan komme deg gjennom sorg og krise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.