*Nettavisen* Nyheter.

Bøker kan bli til kinobesøk

Konkurranse: Lise Weltzien, Sara Brækkan og Jørgen Eriksson Midtbø startet ungdomsbibliotek på Bøler i 2006. Nå oppfordres lokale ungdommer til å bli med på konkurranse. Arkivfoto: Marianne A. Solstad

På UngdomsBiblioteket (UBB) på Bøler kan bøker fort bli til kinobilletter.

BØLER: Ungdom mellom 13 og 18 år kan delta i UBBs årlige konkurranse på Bøler. Alt man trenger å gjøre er å låne noe fra Deichmanske bibliotekfilial på Bøler. Det kan for eksempel være bøker, lydbøker, DVD og blader.

Når man låner, må man skrive seg på en liste i skranken for å kunne være med i konkurransen. Tre heldige vinnere får kinogavekort fra Oslo Kinematografer. Konkurransen varer helt til 17. august.

Kjøpes av ungdom

Biblioteket har en egen ungdomssamling med spennende bøker, filmer og blader spesielt innkjøpt til biblioteket av ungdom.

UBB er et samarbeidsprosjekt mellom Deichmanske bibliotek på Bøler og ungdomsrådet i bydel Østensjø. Det retter seg spesielt mot ungdom i alderen 14–17 år, og har som målsetting å gjøre bibliotektilbudet til østensjøungdom mer interessant. En gruppe ungdom får en sum penger til disposisjon, som de bruker til å gjøre innkjøp til ungdomskroken.

Tyverier

På UBBs nettsider skriver de at det har ved flere anledninger blitt stjålet DVD-plater fra coverne i UBB-samlingen. Hvis dette fortsetter vil det ikke bli kjøpt inn nye ting og alle DVD-ene vil bli utilgjengelig for utlån.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag