*Nettavisen* Nyheter.

Bokhandelen Tronsmo får forlenget leiekontrakt

Den uavhengige bokhandelen Tronsmo får forlenget leiekontrakten på Tullinløkka i Oslo med inntil ett år.

15.05.15 12:56

Eiendomsselskapet Entra eier bygningen og vil rive den. Ifølge den opprinnelige avtalen skulle bokhandelen ut av bygningen innen 1. august.

– Vi har inngått et kompromiss, med utvidet leietid. I den nye avtalen står det at vi må ut senest fire uker etter at bystyret vedtar omreguleringsplanen for området. Men den nye planen skal ikke behandles i bystyret før til høsten, så i beste fall har vi inntil ett år på oss, sier styreleder Bjørn Smith-Simonsen i Tronsmo bokhandel til Dagsavisen.

Saken førte til stort oppstyr og engasjement da utkastelsesavgjørelsen kom tidligere i år. Oslos byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), har vist til at Tronsmo er en «velrenommert og viktig kulturaktør i Oslo» og at han og resten av byrådet derfor er interessert i å hjelpe bokhandelen.

Kommunen har bedt Boligbygg, Omsorgsbygg og Undervisningsbygg om å søke etter egnede lokaler på vegne av Tronsmo.

Smith-Simonsen opplyser at Tronsmo har lett etter nye lokaler i fem-seks år, helt siden første gang det ble snakk om å omregulere Tullinløkka. Han peker på at potensielle lokaler enten har for dårlig beliggenhet, eller at prisen er for høy. Målet er å finne nye lokaler i nærheten av stedet hvor butikken ligger i dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.