RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokkens fremtid sikret

Etter lang drakamp mellom naboer og det offentlige erkjenner nå kommunen sitt ansvar for å bevare en av våre lokale kulturskatter.

HOMANSBYEN: Vi vil i første omgang, så godt vi kan, innlemme denne lille grønne flekken i våre vedlikeholdsrutiner. Deretter må vi inngå en formell avtale med Sameiet Oscarsgate 19 som er grunneier av plassen, sier Bente Lie, spesialkonsulent i bydelen.

Forvirring

I februar skrev Lokalavisen om at statuen av Bokken Lasson sto i fare for å bli flyttet, på grunn av dårlig vedlikehold. Nå tar bydelen sitt ansvar, slik avtalen opprinnelig var.

Forvirringen oppsto da kommunen for få år tilbake omorganiserte og slo sammen bydeler. Da falt nemlig en del små plasser som denne rett og slett ut av bydelens lister over steder som rutinemessig skulle vedlikeholdes.

Siden den gang har det vært korrespondert frem og tilbake mellom Oslo kommune og grunneieren, vedrørende vedlikeholdsansvaret. For fire år siden opphørte brevvekslingen, og plassen har forfalt.

Mot lysere tider

I takt med årstiden ser det imidlertid litt lysere ut for Lasson-statuen. Bydelen tar ansvar og bekrefter overfor Lokalavisen at de vil gjøre det de kan for å få til en avtale som både de og grunneier kan bli fornøyd med.

Men beplantning, det har vi dessverre ikke råd til. Men vi skal holde plassen pen og ryddig, avslutter Lie.

Dette er vi veldig glad for å høre. Det er dette vi har ønsket oss, vi vil at plassen skal brukes av det offentlige. Som sagt tidligere, har vi i sameiet synspunkter på hvordan det skal se ut på her, og vi vil gjerne samarbeide med kommunen om dette, sier styreformann i sameiet, Helge Myhra, fornøyd.

Han mener at det på grunn av år med manglende vedlikehold, så må plassen settes i stand på en ordentlig måte. Han foreslår en tydelig avgrensning fra gate og fortau, slik at vi oppfatter det som et eget område. Et område han og mange andre gjerne kaller "Bokken Lassons plass".

Gammel avtale

Statuen, som er laget av Joseph Grimeland, var i sin tid en gave til Oslo by og byens borgere, gitt av skipsreder A. Fredrik Klaveness. I tråd med skipsrederens ønske, stilte daværende grunneiere av Oscarsgate 19 raust plassen til disposisjon uten vederlag. Dette gjorde de mot at kommunen skulle påta seg å holde det i orden, og partene inngikk en vedlikeholdsavtale.

En slik avtale ser ut til å kunne inngås igjen, og Bokken kan igjen stå i pene omgivelser å speide utover Homansbyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere