RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokmarked på Holmlia


(F.v.) Mina Norri og Fara Hoseinai så etter barne- og kokebøker. Og det fant de.
(F.v.) Mina Norri og Fara Hoseinai så etter barne- og kokebøker. Og det fant de. Foto: Foto: Kaja Stabursvik
Et eldorado av brukte bøker for en billig penge var å finne i aulaen på Holmlia skole i helga.

HOLMLIA: I helga var det igjen tid for det årlige bokmarkedet på Holmlia skole. Tusenvis av bøker, tegneserier, film og musikk fylte aulaen, og alle og enhver hadde gode muligheter til å finne noe som falt i smak.

Det er Holmlia skoles musikkorps som arrangerer bokmarkedet hver høst, og hele året samler de inn bøker som de selger til svært overkommelige priser på høstens marked.

Lite lagringsplass

Mor i korpset, Marianne Sunde forteller at det er et stort marked for bruktbøker på billigsalg som dette.

– Selv om hverdagen ser annerledes ut nå enn før leser fortsatt folk mye, og vi opplever stor interesse rundt bokmarkedet. Folk leverer bøker til oss hele året, noe som er veldig flott, men vi har litt for lite lagringsplass, så vi blir nødt til å være litt selektive og rett og slett kvitte oss med bøker som vi ikke får solgt år etter år, sier Sunde.

Hun forteller at korpset får mye skryt for hvor organisert og oversiktlig det er på bokmarkedet.

Nye og gamle klassikere

– Her kan man finne både nye bøker og gamle klassikere for en billig penge, sier Sunde. Selv ønsket hun seg ”Hundre år” av Herbjørg Wassmo i fjor og satte seg på venteliste på biblioteket som for øvrig var veldig lang. Da det så var tid for bokmarked, og hun fortsatt sto på venteliste, fant hun boka blant de tusenvis av bøkene til skarve 30 kroner.

– Det var jo et kjempekupp. Jeg leste boka, og nå er den igjen til salgs her på bokmarkedet. Det er jo grenser for hvor mange bøker man leser om igjen, så det blir en fin sirkulasjon av bøker på denne måten, sier Sunde.

Bra utvalg

Mina Norri og Fara Hoseinai var to av mange som gjorde dypdykk blant bøkene på Holmlia skole i helgen.

Selv har de ikke barn i korpset, men de benyttet anledningen til å se om de fant noen bøker av interesse, og de synes bokmarkedet er et flott tilbud til lokalbefolkningen.

– Vi skulle egentlig bare en kjapp tur innom før jobb, men det er så mye å se på her, sier Hoseinai som allerede etter et par minutter hadde plukket ut et knippe bøker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere