Boksere serverte sunnhetstips

Det har vært nok en bra temakveld på Haugenstua nærmiljøsenter. Denne gangen kom boksegutta med sunnhetstips.

HAUGENSTUA: Medlemmer fra Stovner Bokseklubb serverte sunne smoothies som velkomstdrink og fortalte om sine erfaringer fra et ernæringskurs de har deltatt på.

– Hvis du får lyst på noe usunt, spis det en gang i uka, ikke hver dag, rådet Sirvan Hekmat Jabbar.

Kurs

Han er en av bokserne fra Stovner Bokseklubb som har deltatt på det seks ukers lange ernæringskurs som er gjennomført med støtte fra Groruddalssatsingen.

På kurset lærte bokseguttene hvordan man lager ordentlig mat fra bunnen av, og hvor viktig det er å spise riktig når man trener så mye som de gjør.

Prosjektleder Hanna Hatlehol var også til stede for å orientere om folkehelse, og om hvordan Bydel Stovner jobber med folkehelseproblematikken. Hatlehol mente tamekvelden i seg selv var et godt eksempel på hva folkehelse kan være.

– Vi har det sosialt, vi spiser sunn mat, møter nye folk og vi er kommet oss ut – det er folkehelse, sa en engasjert prosjektleder.

Diskusjon

Det var også lagt til rette for en plenumsdiskusjon på temakvelden som dreide seg om hvordan man skal få til å tenke på helse og kosthold i travle hverdager.

Å være bevisst på hva slags mat man lager, og å bevege seg litt mer i hverdagen enn det man normalt gjør, var gode råd som kom fra engasjerte fremmøtte.

– Det er viktig at man ikke mister motet selv om man ikke klarer å endre hele livsstilen sin på en gang, mente Hatlehol og fikk bred støtte fra salen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.