*Nettavisen* Nyheter.

Bøler IF fortviler over tyveri og hærverk

Terje Wear (f.v.), Gudbrand Alm Skiaker, Roger Øverhaugen og Bjørn Olav Larsen fortviler over tyveri og hærverk på Haraløkka. I forrige uke ble en banebrøytemaskin lik den på bildet stjålet. Foto: Alle foto: Haakon Selje

Etter fire innbrudd og tyveri på kort tid er Bøler IF lei. I forrige uke ble en banebrøytemaskin til 600.000 kroner stjålet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Terje Wear og Bjørn Olav Larsen er oppgitt etter innbrudd og hærverk, blant annet på kiosken. Foto: Haakon Selje

Klikk på bildet for å forstørre.

Et vindu i klubbhuset ble nylig brutt opp. Alarmen gikk og tyvene stakk av uten utbytte. Foto: Haakon Selje

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet ønsker tips om traktoren lik denne som ble stjålet fra Haraløkka. Foto: Haakon Selje

HARALØKKA: Det var natt til onsdag i forrige uke at tyver stjal den ett og et halvt tonn tunge brøytemaskinen som brukes til å holde kunstgressbanen på Haraløkka, Rustad, Abildsø, Haugerud og Grei sin kunstgressbane på Ammerud fri for snø

– De må ha vært her etter 22.30 og før klokken tre på natta. Det hadde snødd masse, men det var ikke spor i snøen, sier Terje Wear i Bøler IF.

Treningen forrige onsdag måtte utsettes på grunn tyveriet.

– Bestillingstyveri

Gudbrand Alm Skiaker eier maskinen og er innleid av Bøler IF og fire andre idrettsklubber for å holde banene fri for snø i vinterhalvåret.

Maskinen sto parkert inntil gjerdet ved klubbhuset på Haraløkka, og tyvene må ha hatt en stor tilhenger eller en lastebil for å få den med seg.

– Dette er nok et bestillingstyveri, det har vært proffe folk som vet hva de gjør, sier Gudbrand Alm Skiaker.

Ny koster maskin med fres og silo til kjemikalier rundt 600.000 kroner.

Tyveri og hærverk

Klubben har opplevd noen tilfeller av innbrudd og hærverk tidligere år, men det har ikke vært like mye som i år. I tillegg til tyveriet av den siste maskinen har det i løpet av vinteren vært tre innbrudd eller tilfeller av hærverk.

Veggen i kiosken ble sparket inn og ødelagt, men ingenting ble stjålet. Et vindu på klubbhuset ble nylig brutt opp, men alarmen gikk og gjerningspersonene stakk. Et vindu inn til kjøkkenet ble tidligere i vinter brutt opp og tyvene tok seg over til et lager og stakk av med kassabeholdningen på rundt 3.000 kroner. Det var ikke alarm på kjøkkenet, men det er nå installert.

Tusenvis av dugnadstimer

Bjørn Olav Larsen, leder i klubben, og Terje Wear fortviler.

– Det legges ned tusenvis av dugnadstimer og dette går ut over motivasjonen til de som driver klubben på frivillig basis, sier de.

– Når klubben i tillegg opplever bortfall av 3/4-deler av inntektene etter automatforbudet og innstramming av offentlige tilskudd, sier det seg selv at egeninnsatsen må økes for at ting skal gå rundt. Dette går ut over ungene til syvende og sist. Vi har jo ikke noe her av verdi, men ting må jo repareres og det koster masse penger, sier de.

Ønsker tips

Bøler IF har forsøkt å stenge veien inn til idrettsanlegget med en kjetting, men den blir bare klippet over.

– Vi vurderer om vi skal sette opp en bom, men det er ille at et idrettslag må bruke masse penger for å hindre at folk gjør hærverk.

Alle innbruddene og hærverket er meldt til politiet. Nå oppfordrer Bøler IF folk som kan ha sett noe om å kontakte klubben på telefon 22261418 eller med politiet.

Etterforsker saken

Politiet på Manglerud bekrefter at saken er registrert hos dem og ligger til etterforskning.

– Vi har veldig lite å gå etter og håper publikum kan gi oss et tips hvis de ser en liten oransje traktor stå hensatt, sier etterforskningsleder Trond Vennatrø.

Han ber også publikum melde fra til politiet hvis de observerer folk som snoker rundt klubbhuset eller kiosken.

– Meld fra til oss, hvis vi har en ledig patrulje svinger vi bortom, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.