*Nettavisen* Nyheter.

Bøler senter åpnet med Bøler-sang

Med Frode Spidsbergs "Skyskraperengler (Bøler mitt Bøler)" som lydspor åpnet nye Bøler senter offisielt torsdag kveld.

Sammen med komikeren Tom Mathisen og flere spillere fra fotball-laget til Bøler, framførte musikeren Spidsberg sitt bidrag til nytt Bøler-anthem. Den fengende, fotballsupporterinspirerte låten gikk rett i hodet på tilskuerne og forble der.
- Det er en gladsang, mener låtskriver og Bøler-gutt Frode Spidsberg selv.
- Jeg tror den funker til det den er ment for. Med litt fotballkor blir det fint, sier han.

Bydelen vil bruke senteret

Før Spidsberg, Mathisen og Bøler fotball hadde framført den nye låten, hadde leder av bydelsutvalget Østensjø bydel, Arnfinn Aabø (Ap), allerede klippet den røde snoren som markerte den offisielle åpningen av senteret. Aabø har stor tro på nye Bøler senter.
- Jeg tror det er dette som skal til for at senteret skal på et oppsving, mener mannen som har bodd på Bøler siden 1976.
Aabø håper bydelen også kan bruke senteret til kulturelle formål.
- Her har vi et fint og åpent areal. Med en mobil scene som kan rulles inn, kan vi bruke dette til kulturelle arrangementer, sier han. På tross av offisiell åpning av senteret, er ikke alle butikkarealene fylt opp.
- Det har vært en hektisk byggeperiode. Det er fortsatt noen ledige lokaler, men de blir fylt opp utover året, forteller senterleder Anne Birgitte Ellingsen, som også ønsket publikum velkommen til senteret med å takke publikum for tålmodigheten i byggeperioden.

Gledelig

Som kjent er den litterære legenden Don Quijote Bølers høye beskytter. Quijote, som kjempet mot vindmøllene har blitt symbolet på Bølers kamp for en gang i tiden å få svømmehall og bibliotek. Og folk på Bøler har både svømmehall og bibliotek, og nå har de fått nytt bydelssenter også.
Kai Ekanger mener å ha åndelig kontakt med Bølers beskytter.
- Don Quijote har aldri støttet noe kommersielt, han har først og fremst kjempet for rettferdige krav. Derfor synes han det var vanskelig å gå inn i en kommersiell rolle, men han synes det er kjekt at Bøler-folk slipper å reise så langt for å få handle god mat. Dessuten synes han det er gledelig at sokkelen statuen hans står på er så pent pusset opp, legger Ekanger til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.