*Nettavisen* Nyheter.

Bølerbeboere nekter å gi opp kampen mot ny nærbutikk

KAMPKLARE: – Vi er vi er sinte og skuffet, men kampklare, sier Ane Hjort Guttu og Kaja Gjedebo. De kjemper mot dagligvarebutikk i parkeringshuset i bakgrunnen, som ligger midt mellom Nøklevann skole (bak til venstre) og to barnehager. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Aksjonsgruppen mot butikk i Bølerlia 73b føler seg overkjørt av byrådet, men vil kjempe videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKYMRET: Kaja Gjedebo og Ane Hjort Guttu frykter at en ny dagligvarebutikk vil føre til farlige trafikksituasjoner i Bølerlia. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

BØLER: – Vi er veldig overrasket over at byutviklingsbyråden ikke ser verdien av å respektere alle de lokale kreftene som er imot en ny dagligvarebutikk, sier Ane Hjort Guttu og Kaja Gjedebo etter at det ble kjent at byrådet anbefaler butikk i parkeringshuset i Bølerlia 73b.

De representerer aksjonsgruppen som kjemper mot omregulering av parkeringshuset, fordi de frykter det vil føre til trafikkaos og farlige situasjoner i en allerede overbelastet vei.

LES HVA BYRÅDEN SIER VED Å KLIKKE HER
– Innstillingen er forunderlig. Det har vært så stort engasjement og så blir man ikke hørt. Dette viser at lokaldemokratiet står utrolig lavt hos byråden, sier Guttu.

Til Rådhuset

opprop.no har aksjonsgruppen samlet hundrevis av underskrifter mot omreguleringen.

Omkringliggende barnehager, skole, borettslag og et enstemmig Østensjø bydelsutvalg er imot butikken. Også Omsorgsbygg bekymrer seg for sikkerheten til de mange hundre barn som daglig ferdes forbi parkeringshuset.

Etter at saken har ligget hos byrådet i cirka ett år, ruster aksjonsgruppen seg nå til ny kamp.

– Vi har en deputasjon hos bystyrets byutviklingskomite på mandag. Vi håper og tror at de tenker annerledes, sier Guttu og Gjedebo.

– Vi planlegger også en markering i forkant av bystyrebehandlingen. Følg med på facebookgruppen «Stopp omreguleringen til butikk i Bølerlia 73! Trygg skolevei», oppfordrer de.

Har nok matbutikker

Trafikksituasjonen er hovedfokus for aksjonsgruppen, men de mener også at byråden motarbeider eksisterende næringsliv på Bøler.

– Vi trenger ikke en ny matbutikk. Vi har allerede Mega på Bøler senter og Rimi rett borti svingen her, sier Guttu og Gjedebo.

– På Bøler senter er det masse tomme lokaler, få heller næringslivet dit. Det er ingen grunn til å trekke folk ut av senteret, det er dårlig nærmiljøbutikk og byråden burde se den helheten!

Vil heller ha skole

Aksjonistene synes det er veldig rart at det ikke er behov for å utvide Nøklevann skole.

– Allerede nå må en førsteklasse benytte et rom som ikke er klasserom. Dette vil bli et større problem fremover siden de yngste kullene er større enn de eldste, sier Gjedebo.

LES FLERE ARTIKLER OM BØLERLIA 73B HER:

P-hus kan bli skole

- Ny butikk vil gi trafikkaos

Vil ha reguleringssaken behandlet på nytt

Vil ha skatehall i Bølerlia

Omstridt butikk

Frykter økt trafikk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.