*Nettavisen* Nyheter.

Bølers skamplett skal bli ny

I FORFALL: Det er ingen tvil om at de kommunale bygningene i Utmarkveien 2 har sett bedre dager. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

De kommunale bygningene i Utmarkveien 2 er i elendig stand, men senest i 2015 skal de fremstå i ny skrud.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTMARKVEIEN 2: Lavblokken skal enten rives eller rehabiliteres, men vil uansett få flere etasjer. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

BØLER: Fasadene i Utmarkveien 2 har skreket etter vedlikehold i årevis. Malingen flasser, markiser henger på halv tolv og det er tydelige vannskader flere steder.

De kommunale bygningene ble i Nordstrands Blad i 2009 omtalt som «et minne over et tapt Øst-Europa» og «bygg som vitner om at kommunen går baklengs inn i fremtiden».

Forfallet har ikke stoppet, men endelig er noe på gang.

LES OGSÅ: - Det ser ut som i Murmansk

Omsorg Pluss

På oppdrag fra bystyret har Bydel Østensjø utpekt Utmarkveien 2 som stedet de ønsker å etablere Omsorg Pluss-leiligheter.

Det er omsorgsboliger som det er i Utmarkveien 2 i dag, men med ekstratjenester for beboerne.

Sammen med «huseier» Boligbygg er det blitt utarbeidet planer, som i løpet av kort tid sendes til bystyret for godkjenning.

LES OGSÅ: Skamblokk kan bli revet

Rive eller rehabilitere

Høyblokka skal kun rehabiliteres utvendig, ettersom den anses for å være relativt nyoppusset innvendig. Ny heis ligger imidlertid i planene.

Når det gjelder lavblokken er det to alternativer:

Enten skal det rives og bygges nytt og høyere, eller så skal det rehabiliteres og bygges på.

Høydemessig er det snakk om fem eller seks etasjer tilsammen på lavblokken.

Avgjøres til høsten

– Planen skal legges frem for bystyret, og vi håper at det blir bevilget penger til prosjektering til høsten, sier økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø.

– Bygningene skal rehabiliteres uansett hvilket alternativ som velges. Riving koster litt mer enn rehabilitering, og da rives mellombygget også, sier Kleven.

– Dette er en sak som har tatt fryktelig lang tid, men vi er i sluttfasen nå. Et så stort prosjekt tar tid, men det er sagt at det senest skal være ferdig mot sommeren 2015, sier Kleven.

LES OGSÅ: Refser byrådet for sykehjemsplan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.