RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligbygg beklager

Boligbygg Oslo KF tar selvkritikk for å ikke oppdatere nye kontrakter, men fastholder at leilighetene er på 51 kvadratmeter.

VESTLI: Markedsdirektør i Boligbygg John Ingar Danielsen bekrefter at leilighetene på tidligere 45 kvadratmeter ble målt opp på nytt i 2005.

Det var ingen nye regler som lå til grunn, men den nye arealberegningen viste at boarealet skal være 51 kvadratmeter. Da har vi også trukket fra en bod, sier han.

Etter misnøye fra beboerne skal Boligbygg ha hatt et møte med dem i 2007. Danielsen er derfor overrasket over at beboerne tar opp saken på nytt nå.

Beboere som flyttet inn før 1.1.2006 skal nå ha en kvadratmeterpris på 900 kroner. De som flyttet inn etter dette, betaler «gjengs leie» på 1200-1300 kroner per kvadratmeter i året.

Beklageligvis har 45 kvadratmeter blitt hengende igjen ved fornyelse av kontraktene, og på nylig inngåtte kontrakter. Dette tar vi selvkritikk for, og vi vil rette opp i dette fortløpende.

Men har dere lov å ta husleie for 51 kvadratmeter, når det står 45 kvadratmeter i kontraktene?

Ja, beboerne er orientert om at leilighetene er på 51 kvadratmeter.

Danielsen bekrefter at beregning av varmtvannet er satt med prinsippet «likhet for alle». Det vil det imidlertid bli slutt på.

Vi skjønner at det kan framstå som urettferdig, og vi er i gang med å installere målere i stedet. Vi tar det bygg for bygg, så alle skal få dette, sier han.

Ifølge Danielsen har ikke beboerstyret krav på beboerlister. Dette er likevel noe Boligbygg har pleid å gi ut.

Det er trolig praktiske årsaker til at listene ikke er oppdatert. Det kan blant annet ta måneder å rydde opp i dødsbo, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere