RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boliger som puster


Gode samarbeidsaktører, riktig "timing", en velvillig bank og litt flaks har gitt Kristin de Jesus god fortjeneste på boligprosjektet i Fyrstikk- bakken 13.
Gode samarbeidsaktører, riktig "timing", en velvillig bank og litt flaks har gitt Kristin de Jesus god fortjeneste på boligprosjektet i Fyrstikk- bakken 13.
Kristin de Jesus bestemte seg for å satse som byggherre. Hun oppførte fem nye boliger, med vannbåren varme og godt inneklima.

HELLERUD: I 2005 kjøpte hun Fystikkbakken 13 med tanke på å restaurere det gamle huset som hadde stått ubebodd på eiendommen i lengre tid. Etterhvert kom tanken om å etablere flere boliger.

Dette er mitt første store boligprosjekt. Jeg må innrømme at jeg er kjempestolt, sier Kristin de Jesus, som ikke hadde erfaring fra byggebransjen eller eiendomsmarkedet fra før. Til vanlig jobber hun med vinimport.

Gode aktører

Veien fra idé til realisering har vært kort. Tre år senere er fem rekkehusleiligheter nesten ferdigstilt.

Husene settes opp av et svensk ferdighusfirma, og den 16. april skal alle leilighetene være innflytningsklare. Kristin de Jesus vil ikke offentliggjøre hvor mye hun har tjent på boligbyggingen.

Men prosjektet har svart seg økonomisk, smiler hun.

Kan hvem som helst gå i gang med et slikt prosjekt?

Nei, det krever at du har de rette folkene med deg. Du må ha ordentlig gode aktører til å stole på, en god arkitekt, og et byggefirma med tyngde. For ikke å snakke om en veldig grei bankmann. Det betyr 90 prosent. I tillegg er det masse arbeid og 10 prosent flaks.

Miljøvennlige rekkehus

Kristin de Jesus har vært opptatt av å bygge husene miljøvennlige. Malingen er såkalt "non-toxic", veggene er ekstra tykke, og husene puster godt ettersom det er innlagt ventilasjon.

Det gjør at luften skiftes ut jevnlig. I tillegg er det laget et oppvarmingssystem med varmepumpe og vannbåren varme.

Jeg har bodd i området i 15 år, og skal fortsatt være nabo med de som har kjøpt av meg. Derfor er jeg opptatt av at alt skal gjøres ordentlig. Når staten ikke vil bidra med miljøvennlige tiltak, bekoster jeg det heller selv.

Kristin de Jesus vil blant annet sette opp støyskjerm ut mot Tvetenveien for egne midler.

Men det blir likevel ganske tett opp i Hellerud t-banestasjon?

Ja, her har man virkelig t-banen et steinkast unna. Bussen stopper også her, sier hun.

Leilighetene ble solgt i løpet av én visningshelg sommeren 2007 for mellom 3,9 og 4,15 millioner kroner hver. De fleste kjøperne er barnefamilier.

Det eldste huset er renovert, og skal leies ut noen år før Kristin de Jesus lar barna sine overta det. Også dette skal få rødt tak med tida, slik at alle husene får et tilnærmet likt utseende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere