RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligmarkedet koker

Boligmarkedet er brennhett og prisene økte med hele to prosent i februar.

OSLO: Det er tall fra Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk som viser prisveksten på 2 prosent fra januar til februar i år.

– Eiendomsmarkedet spruter av gårde. Jeg tror prisstigningen er høyere på Bekkelaget og Nordstrand, vi har ikke regnet på det, men både takstmenn og vi bommer i forhold til takstsummene. Alle boliger går over takst, sier eiendomsmegler Hanne Heiberg i Bekkelaget og Nordstrand eiendom.

Umulig å få tak i rekkehus

Nylig gikk en liten enebolig på Bekkelaget for 600.000 kroner over takst, og en toroms leilighet på Ljan ble solgt for 550.000 over takst.

LES OGSÅ: 1,1 million over takst i Brannfjellveien

– Det er bortimot umulig å få tak i rekkehus og mindre eneboliger. Tilbudet av nye objekter på markedet er mindre enn tidligere, sier Heiberg som har sin egen teori på hvorfor prisene stiger så mye i Oslo.

– Prisstigningen måtte komme. På grunn av markagrensene blir ikke Oslo større. Og så er Oslo den eneste hovedstaden hvor folk vokser opp og venter å bli boende mitt i byen, sier Heiberg som tror prisene vil stige ytterligere før de vil stabilisere seg på et jevnt høyt nivå.

Sol hele dagen

Området er veldig populært og Nordstrand og Bekkelaget eiendom merker stor pågang fra andre kanter av byen.

– De er vel lei av å sitte i skyggen i Holmenkollen og se solen bre seg over Bekkelaget og Nordstrand, spøker Heiberg.

Gjennomsnittlig ble boliger solgt på 33 dager i februar 2011. Det er fem dager mindre enn i januar 2010.

Raskest gikk omsetningen i Stavanger, med 15 dager fra en bolig ble annonsert første gang til den ble registrert solgt. Tromsø hadde den lengste omsetningstiden med 78 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere