Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene faller mer og mer

Finanskrisen gjør at folk venter enda lenger med å kjøpe bolig.

OSLO: Leilighetsprisene i Oslo sank gjennomsnittlig med 2 prosent i september. I Bydel Ullern har prisene sunket med 2 prosent siden august, mens prisene har sunket med 1 prosent i Bydel Vestre Aker. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Bydel Ullern ligger nå på 39.700, i Vestre Aker 39.000.
Det viser boligprisstatistikken som ble presentert i dag, og som er utarbeidet av Econ for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Finn.no.
- Statsbudsjettet med overskudd og stopp i bygningen er lyspunkter og lover godt for 2009, sier Christian Dreyer, leder i NEF til
aftenposten.no
.

Prisen på eneboliger uendret

Samlet sett var boligprisene i september 1,7 prosent lavere enn i august. Sammenlignet med september i fjor, var prisene 4,5 prosent september i år.

Prisene på leiligheter sank med 2,2 prosent fra august til september, og var 5,9 prosent lavere enn september i fjor. Delte boliger sankt med 1,2 prosent fra august til september, og var 3,8 prosent lavere enn i september i fjor, mens prisene på eneboliger var uendret i september, men 2,3 prosent lavere enn september i fjor.

Ikke helsvart

Det ser imidlertid ikke helt svart ut. Oslo er det eneste stedet i landet hvor ikke antall boliger for salg fortsetter å øke.

- De fleste vil nok si at salget er overraskende godt, sett i lys av avisoverskriftene. Det selges faktisk boliger, sier administrerende direktør i NEF, Finn Tveter.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar