RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligprisene fortsetter å synke.
Boligprisene fortsetter å synke. Foto: ARKIVFOTO

Boligprisene fortsetter å falle

Boligprisene gikk ned med 1,3 prosent fra oktober til november.

OSLO: Hittil i år har stigningen vært 5,1 prosent sammenlignet med gjennomsnittsprisen i 2012.

Korrigert for sesongvariasjoner er nedgangen fra oktober 0,9 prosent, viser tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

– Vi har hatt en negativ prisutvikling i flere måneder, boligprisene på landsbasis har falt med 5,9 prosent siden mai i år. Det er sannsynlig at vi i desember har en negativ tolvmånedersvekst for første gang siden 2009, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eff.

Stiger med lønningene

Han understreker at det likevel er viktig å nyansere oppfatningen om at boligprisene har steget uforholdsmessig mye de siste årene.

– Boligprisene de siste seks årene har steget med 29 prosent, i samme periode har lønnsveksten for husholdningene steget med cirka 28 prosent. Det har vært godt samsvar mellom utvikling i boligprisene og lønnsnivåene til forbrukerne, sier Dreyer.

Les også: Renovasjonsobjekt på Furuset gikk 850.000 over takst

Mindre nedgang i Obos

I Norges største boligbyggelag, Obos, falt prisene med 0,8 prosent i november. Hittil i år har prisene falt med 2,5 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området er nå 40.501 kroner og 1,4 prosent lavere enn i november 2012.

– Prisnedgangen vi har hatt de siste månedene ser nå ut til å flate ut. Vi kan ikke se at det er noen økonomiske faktorer som skal føre til en varig prisnedgang, men svaret på det får vi først et stykke ut i 2014, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Statistikken bygger på 629 eierskifter i Obos-boliger i november. (ANB–NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere