*Nettavisen* Nyheter.

Boligprisene oppover igjen

Denne sveitservillaen i Nordstrandveien kan kanskje bli din hvis du blar opp 7 500 000 kroner.

Ferske tall viser en svak oppgang i boligprisene. For første gang siden juni 2007 er pristrenden positiv.

VÅRE BYDELER: Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at de gjennomsnittlige prisene på boliger gikk opp med 0,9 prosent fra januar til februar i år.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 0,4 prosent. Det betyr at det for første gang siden juni 2007 er en positiv underliggende pristrend i markedet.

- Veldig bra

Eiendomsmeglerbransjen ser nå lyst på framtiden. Daglig leder Soliman Sarwar hos Privatmegleren Panorama på Kastellet mener det er positivt at tallene nå peker oppover igjen.

- Det er veldig bra. Jeg har egentlig ikke opplevd at prisene har gått ned. Prisene på Nordstrand har vært jevnt gode, sier Sarwar.

- Jeg opplever at det som har trukket ned er sentrum og nybygg, noe det ikke er mye av her, legger han til.

- Lettsolgt

Den ferske statistikken bekrefter at kvadratmeterprisen for leiligheter i våre tre bydeler ikke har endret seg mye den siste måneden.

Kvadratmeterprisene er likevel litt lavere enn de var for et år siden på Østensjø og Søndre Nordstrand. På Nordstrand er prisene nå tilbake på samme nivå som i februar 2008.

- Hele Oslo Sydøst har vært lettsolgt den siste tiden, spesielt Nordstrand og Bekkelaget. Det har vært en negativ psykologi, men denne har ikke hatt stor innvirkning på prisene, sier Sarwar, som tror boligprisene vil stige med 3 - 5 prosent i løpet av 2008.

Økende interesse

Ifølge DN.no er det nå økende interesse for å kjøpe bolig. Analyseselskapet MakroSikt har sjekket stemningen i boligmarkedet.

I vår februar-undersøkelse oppgir ti prosent av de spurte at de vurderer å kjøpe seg bolig i løpet av et år. Det er en klag økning i forhold til de foregående månedene, sier daglig leder Hans Petter Skogstad i MakroSikt til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.