RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligprisene på vei nedover

Ferske tall viser at boligprisene falt med 1,4 prosent i september. Tenker du å selge din bolig, kan det være lurt å gjøre det nå.

OSLO: August måned var preget av mye aktivitet i boligmarkedet og et stort varelager. Tross dystre spådommer, steg prisene i august med hele 2,4 prosent siden juli.

– Vi har hatt en sterk august, også historisk sett, sa Christian Vammervold Dreyer, adm.dir. i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), da han presenterte augusttallene forrige måned.

I september derimot ser vi at kurven har begynt å peke nedover. Prisene er nå 1,4 prosent lavere enn i august. 

– Rapporten fra september viser at boligmarkedet er veldig selektivt. Boligkjøperne har mer å velge i, noe som igjen påvirker prisene, sier Dreyer.

LES OGSÅ: Megler: – 30 millioner er ikke overpris for denne vanvittige eiendommen

Rolig høst

Boligprisene har i 2013 hatt en mer moderat utvikling sammenlignet med de foregående årene. Høsten preges normalt av høy aktivitet og et flatt eller svakt fallende prisnivå.

– De fire siste årene har vi hatt en relativ flat boligprisutvikling i september måned. Våre prognoser tilsier at årets prisvekst allerede er tatt ut, og vi forventer flat eller svakt fallende prisutvikling utover høsten. I tillegg har det vært mye medieomtale om forventninger til et svakere boligmarked i tiden fremover, sier Vammervold Dreyer.

Det er Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN, som presenterer boligprisstatistikken.

LES OGSÅ: Her er Groruddalens dyreste bolig

Tall for september

Boligprisene for september var 1,4 prosent lavere enn i august. Sammenliknet med september 2012 er prisene 2,6 prosent høyere.

Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,7 prosent høyere en gjennomsnittet i 2012.

Prisene på eneboliger falt med 1,4 prosent fra august og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på delte boliger falt med 1,2 prosent fra august, og var 2,7 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på leiligheter falt med 1,4 prosent fra august, og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Oslo-prisene

I Oslo falt boligprisene med 1,6 prosent sist måned.

I snitt må du nå ut med 44.900 kroner per kvadratmeter for en bolig i hovedstaden.

Leilighetsprisen i Oslo falt med 1,4 prosent fra august. For en leilighet i Oslo må du i snitt betale 46.900 kroner per kvadratmeter.

Det er store forskjeller på veksten innad i Oslo. Tallene viser at prisene har steget mest i øst og i utkantstrøkene i Oslo gjennom året.

Søndre Nordstrand er den bydelen med klart høyest vekst i Oslo i 2013 med 8,7 prosent prisvekst i snitt siden i fjor. På bunnen av statistikken kommer Ullern bydel med vekst på 3,7 prosent i snitt siden i fjor.

LES OGSÅ: "Pimpet" terrassen, fikk en million over takst

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere