RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligsalget i Oslo halvert


BOLIGTUN: Boligprosjektet Langerudåsen Gamle Enebakkvei 40-42. Tall for april viser lavere salg for nye boliger.
ILLUSTRASJON: BLOCK WATNE
BOLIGTUN: Boligprosjektet Langerudåsen Gamle Enebakkvei 40-42. Tall for april viser lavere salg for nye boliger. ILLUSTRASJON: BLOCK WATNE
Det siste året er salget av nye boliger mer enn halvert i Oslo. Bruktboligprisene har imidlertid fått et kraftig oppsving.

OSLO: Tirsdag presenterer Boligprodusentenes Forening tallene for boligomsetningen i april. De viser at prisstigningen på brukte boliger i april var den høyeste noensinne, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Obos vil kjøpe Block Watne

Les også: 135 kvadrat solgt 1 million over takst

Men for nye boliger var både salget og igangsettingen av nye boliger dårlig i april. Det ble igangsatt 30 prosent færre nye boliger og solgt 25 prosent færre enn i samme måned i fjor. Tallene ble imidlertid trolig påvirket av at påsken falt i april i år.

– Boligmarkedet fungerer ikke. Til tross for en prisvekst på bruktboliger har det ikke vært nok til å få en salgsoppgang i nyboligmarkedet. Vi ser spesielt at Oslo har en dårlig igangsetting, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Les også: Prisrekord på Nordstrand for denne boligtypen.

Hovedstaden har hatt en nedgang i salget av nye boliger på hele 51 prosent det siste året.

På landsbasis viser prognosene at det i år går mot totalt 25.000 igangsatte boliger, mens behovet ifølge Boligprodusentenes Forening ligger på rundt 35.000.

Les også: Eterfabrikken får nytt liv

Les også: Her kan kvadratmeteren koste 134.000 kroner

Les også: Her kommer 65 nye leiligheter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere