RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torstein Nilsen i Vestliåsen Boligsameie mener området er uegnet til forsamlingshuset.
Torstein Nilsen i Vestliåsen Boligsameie mener området er uegnet til forsamlingshuset.

Boligsameiene i lokalmiljøet sier foreløpig nei

Styreleder Torstein Nilsen i Vestliåsen Boligsameie fremførte protester mot planene under BU-møtets åpne halvtime.

STOVNER: Planene om et muslimsk forsamlingslokale i Vestlisvingen 84B har satt igang debatt i boligsameiene rundt. Torstein Nilsen i Vestliåsen Boligsameie støtter integrering og mangfold, men synes bygget og området er uegnet til formålet.

Vår bekymring går på infrastruktur. Den tilsier ikke et forsamlingslokale, advarte han.

Moske?

Hva som konkret planlegges er noe vagt. Avisen har ikke fått tak i arkitekten som sitter på tegningene. Det snakkes om lokale til barne- og ungdomsaktiviteter. Andre planer går ut på et stort nybygg i to etasjer, med egen herre- og dameinngang. Butikken kan bli revet. Torstein Nilsen har liten tro på at den muslimske menigheten nøyer seg med et hus for et 30-talls mennesker.

Denne menigheten har 5.200 medlemmer, hvorav 40 prosent bor i Stovner-området. Med andre ord snakker vi om et lokale til et par tusen mennesker. Hvis de skal bygge i to etasjer, sier vi nei. Men et forsamlingslokale i nåværende form hvor man rehabiliterer ute- og inneområder, er greit. Infrastrukturen må i så fall tilpasses. Her må man finne en løsning med alle bebørte parter, krever Nilsen på vegne av Vestlibakken, Vestliåsen og Vestlisvingen boligsameier.

Gangvei-uenighet

Den store bøygen i saken er gangveisystemet i området.

Det er veldig stor trafikk på gangveiene. I dagens samfunn går ikke folk. De kjører bil. Hvor skal alle parkere hen? Lokalet har ikke mer enn tre plasser. Dermed kan ikke lokalet ha mer enn 30 mennesker etter gjeldende parkeringsnorm, påpeker han videre.

Han er forundret over at bydelsutvalget gir foreløpig grønt lys, riktignok med endel forbehold.

Vi så hva som skjedde med brakkebyen på Grorud, hvor politikerne ikke engang ble spurt. Vi vil ikke at det settes opp et nytt bygg som ikke passer inn i infrastrukturen. Hele området risikerer å bli forringet. Vi er ikke imot forsamlinghus. Men det må settes en grense på antall brukere. Vedtaket til BU blir for vagt, advarer Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere