RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligutbygging i villastrøk

Som beboer på Holtet, mener jeg det er meningsløst å vise til reguleringsplanen når man skal argumentere mot de utspill – og innspill som kommer i forbindelse med den pågående og den planlagte utbyggingen.

Innlegget handler i all hovedsak om hva som foregår i Pareliusveien, hvor 32 leiligheter fordelt på 3 blokker over 4 etasjer snart ferdigstilles. Hver boenhet har 1 garasjeplass i kjeller. Vis à vis de 32, kommer det 14 til – også disse med 1 parkeringsplass i kjeller. På de første 50 meterne av gaten er det gitt klarsignal til ikke mindre enn 46 boenheter! Tidligere huset disse tomtene 3 villaer…

Konsekvensene av den pågående byggingen er nå tydelig; mer skygge og mindre luft rundt alle naboboliger. I tillegg får eksistrende bebyggelse potensielt mange "kikkere" bokstavelig talt rett hjem.

Pareliusveien er liten og smal, og mange parkerer langs veikanten. Er det mye snø, råder komplett kaos. Skikkelig måking kan vi bare drømme om. Vi bor i et område med mange barnefamilier. Tenk om utrykningskjøretøy blir hindret på grunn av bilene? Det er fokus på slike eventuelle situasjoner i sentrum, hvorfor ikke på Holtet? Hva skjer når gjester skal parkere? Hva skjer med bil nr 2?

Dersom rammetillatelser opprettholdes uten vesentlige endringer, skal det igangsettes et tredje lavblokkprosjekt. Riktignok noen meter lenger ned i gaten. Der kommer det ikke mindre enn 26 boenheter. Skiltet som står på tomten reklamerer for "lettstelte leiligheter rundt et hyggelig tun". På tegningene fra utbygger er det nøyaktig samme blokkarktitektur som i de to andre nevnte utbygginger. Disse 26 boenhetene erstatter et nydelig grøntareale og 1 (!) villa.

Jeg ber om at de politikere som kan gjøre noe med dette tar seg en tur til Holtet og ser hva som er i ferd med å skje. Blokkene er massive i forhold til eksisterende bebyggelse. Jeg er slett ikke i mot fornyelse og utbygging, men la det skje på det enkelte boligområdes premisser i forhold til plass, utforming og kapasitet.

Hva med påkjørselen fra Pareliusveien til Kongsveien? Denne ligger rett før/ rett etter en sving, samt i nær tilknytning til lysregulert kryss og planovergang for trikk, trikkeholdeplass, fotgjengerfelt og en barneskole. Trafikken på Kongsveien er betydelig i utgangspunktet, slik at det ofte er vanskelig (og farlig) å kjøre ut. Hva skjer med trafikken hvis alle de planlagte boliger gjennomføres? Potensielt 100 flere biler skal ferdes i dette lille krysset. I tillegg kommer besøkende.

Det er mange trafikale faktorer som bidrar til at Holtet har en farlig flaskehals av et veikryss. I rushtiden er det lange køer. Ikke mindre viktig er alle skolebarna som to ganger daglig må forholde seg til trafikken i dette krysset. Må det skje en alvorlig ulykke før noe blir gjort?

Det er lovet en vurdering av situasjonen på bakgrunn av økning i innbyggertallet. Ja vel, men så vidt meg bekjent tar slike prosjekter lang tid – og ingenting er per dags dato hverken vedtatt eller planlagt. I mellomtiden popper det opp hele 70 boenheter bare i øverste del av Pareliusveien. Hvordan blir situasjonen da? Noen MÅ ta ansvar! Vær så snill, det er ikke for sent å snu!

Hanne Stabell
cand. mag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere