RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolinhos de bacalhau


Klippfiskboller er Sults variant av bacalao. 
FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Klippfiskboller er Sults variant av bacalao. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Tankene flyr nok til Portugal, selv om det faktisk er rotnorsk mat Sult kan presentere denne uka.

LØKKA: Bolinhos de Bacalhau, eller friterte klippfiskboller er nemlig ukas mattips fra kokkene på Sult på Løkka, som sammen med Soria Moria bar & bistro gir deg mattips hver uke på www.ostkantavisa.no.

Bacalhau, eller bacalao, anses for mange å være portugisisk, men faktisk har klippfisken eldgamle norske tradisjoner. Klippfisk er et av Norges eldste handelsprodukt, og har tradisjoner flere hundre år tilbake. Klippfisk er saltet og tørket torsk, men lange, brosme og sei blir også brukt.

Klippfisk ble før i tida tørket på klippene derav navnet. I dag foregår tørkingen innendørs i varmlufts tørkeanlegg – kanskje ikke like eksotisk, men du verden så velsmakende!

Denne uka har Marius Jacobsen på Sult laget en litt alternativ utgave av klippfisken, nemlig i bolleform.Tips: Om du planlegger en festmiddag med bacalhau, kan det være lurt å lage disse bollene i samme slengen, ettersom de fleste ikke vanner ut klippfisk hjemme så alt for ofte. Server et par bolinhos med aioli før gryta står klar eller som snacks utpå kvelden!

 

Oppskrift Bolinhos de Bacalhau:

 

 

Ingredienser til 4 personer

250g klippfisk, ferdig utvannet
200g potet
1/2 finhakket løk
2 fedd hvitløk
2 eggeplommer
2 piskede eggehviter
2 ss bladpersille
Salt og pepper etter behov
Olje til frityrsteking

Tilberedning:

For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes. Klippfisken vannes ut, gis et kort oppkok og rives i fibre. Potetene skrelles, kokes og moses. Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer. Rør i de piskede eggehvitene. Ha i salt og pepper, og bland massen godt – helst med hendene. Bolinhos de Bacalhau formes med to spiseskjeer og friteres i rikelig, godt varm olje som egner seg til fritering. Legges på kjøkkenpapir som trekker fett etter steking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere