Gå til sidens hovedinnhold

Bollenes konge

Henrik Grave Mathisen beviste gjennom 12 timer på OD-dagen at han er en kremmer med stort hjerte.

NORDSETER: Henrik går i tiende klasse ved Nordseter skole. Da det var Operasjon Dagsverk nylig skulle elevene tjene et minimumsbeløp hver. Henrik gikk ikke for minimum. Han ville se hvor mye det gikk an å få inn til funksjonshemmede barn i Afrika.

– Jeg sto opp kvart på seks og traktet kaffe. Boller hadde jeg bakt dagen før. Så gikk jeg ned på Hauketo stasjon og solgte til passasjerene, forteller Henrik.

Mange takket nei til både vått og tørt, men ga gjerne penger likevel. Folk var blide, forteller Henrik.

Etter morgenrushet dro han videre til Jacobs på Holtet og stilte seg opp utenfor med boller og mer nytraktet kaffe.

Som varme hveteboller

– Bollene mine gikk fort unna. Da var det om å gjøre å tenke. Jeg dro på Joker og kjøpte flere boller, forteller Henrik.

Han var skikkelig i siget og hadde ikke lyst til å gi seg. En pose med åtte boller kostet 20 kroner. Bollene ble solgt videre for 10 kroner stykket. Det var god butikk for Operasjon Dagsverk.

– Det var gøy. Særlig var det moro å studere folk og gjette på hvem som ville kjøpe eller ikke, sier Henrik.

Kravet om å selge for 200 kroner forholdt han seg ikke til. Her handlet det etterhvet om tusenlapper og ikke hundrelapper.

Ble litt sliten

– Jeg var litt trøtt da jeg var ferdig. Men med ett eneste unntak var alle hyggelige og støttet prosjektet. Med den mottakelsen var det moro å bidra med sitt beste. Mange sa at vi som er rike må være med på å gjøre en forskjell. Da jeg telte opp etter dagens innsats kunne jeg levere 4288.50, sier Henrik Grave Mathisen.

Hans innsats er virkelig blitt lagt merke til ved skolen. Andre kunne ha gitt seg etter en time. Eller til og med stukket overskuddet i egen lomme. Henrik ble dagens helt.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft