RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boller for et bedre bymiljø


Yngvild Drægebø fra Skillebekk, (med svart hatt) og Randi Marie Nygård fra Alna delte ut boller til folk som bruker kollektiv transport.
Yngvild Drægebø fra Skillebekk, (med svart hatt) og Randi Marie Nygård fra Alna delte ut boller til folk som bruker kollektiv transport. Foto: Foto:privat
Torsdag 14. oktober delte tre blide jenter fra Oslo Øst Natur og Ungdom ut boller ved Jernbanetorget T-banestasjon.

Oslo: – Vi delte ut boller til dem som benytter seg av den miljøvennlige kollektive transporten, forteller Agnete Anisdahl.

– Vi synes det er veldig positivt at såpass mange bruker kollektivtransport. Derfor deler vi ut boller til dem i dag.

– I tillegg til å dele ut til de som allerede har valgt å benytte seg av kollektivtransport, oppfordrer vi flere til å gjøre det samme, sier Randi Marie Nygård, nestleder i Oslo Natur og Ungdom.

Ta bussen!

– Transportsektoren står for nær en tredjedel av Norges klimagassutslipp og i Oslo står veitrafikken alene for godt over halvparten. Hver dag står hundrevis av bilister i bilkø. Hadde disse valgt å ta bussen i stedet ville utslippene gått betraktelig ned. 1 kilometer med bilkø tilsvarer 1 buss eller 40 personbiler, fortsetter Randi Marie Nygård.

Som varmt hvetebrød

– Mange av dem som tok imot varme boller var engasjerte og startet samtaler og debatter med oss, og noen prøvde også å gi oss penger. Dette tok vi ikke imot, ettersom vi i denne aksjonen kun skulle premiere de som benytter seg av miljøvennlige framkostmidler i hverdagen, og ikke oss selv.

Etter to timer hadde vi delt ut alle bollene, og igjen sto vi med tomme kurver, godt fornøyde, forteller Randi Marie Nygård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere