Boller og muffins for en god sak

Hannah Mileman, Caroline Ugelstad Elnes og Maiassa Ahmed Husain fra Karlsrud skole valgte ikke sentralt salgssted ved f.eks. T-banen, men fikk god avsetning på muffinsene sine mens de ruslet bortover Mellombølgen.

Hannah Mileman, Caroline Ugelstad Elnes og Maiassa Ahmed Husain fra Karlsrud skole valgte ikke sentralt salgssted ved f.eks. T-banen, men fikk god avsetning på muffinsene sine mens de ruslet bortover Mellombølgen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Det var mange som ofret noen kroner på boller til OD-aksjonen torsdag.

BERGKRYSTALLEN: Operasjon Dagsverk (OD) har i mange tiår resultert i mye penger til spesielle prosjekter. Mange ungdommer viser salgstalenter, og omsetter boller, mufins og kaker for klingende mynt.

Sentrale steder som f.eks. T-banestasjoner er det rift om som salgssteder.

Dro rundt

Men kreativiteten er stor. Nordstrands Blad møtte tre trivelige jenter fra 10. trinnet på Karlsrud skole i Mellombølgen. Ikledd dyrekostymer ruslet de langs fortauet, og der gikk salget greit.

– Vi bakte 82 muffins og pyntet dem sent i går kveld, forteller Hannah Mileman.

Ikledd pandadrakt og med fristende bakverk gikk det greit. Sammen med Caroline Ugelstad Elnes i gul Pokemon-mundur og «oteren» Maiassa Ahmed Husain ble det et godt salgsteam.

– Vi forsto raskt at vi ikke burde konkurrere om T-baneplass, så vi valgte noe annet, og dette går bra.

Både knitrende sedler og klingende mynt havnet i otervotten.

– Klokken er jo ikke ti en gang, og nå må vi snart hjem og fylle opp fatene, stråler de tre som skapte stemning både på grunn av sin utkledning, blide vesen og med tilbudet sitt. 15 kroner ofret mange for en god munnfull.

Konkurranse

Litt «konkurranse» ble det på Bergkrystallen T-banestasjon. Der møtte nemlig en OD-jente et team fra et eiendomsmeglerfirma som markedsførte seg nettopp med boller og kaffe.

Eiendomsmegleren er lei seg for «konkurransen» som absolutt ikke var ment å ødelegge for OD. De var ikke oppmerksom på elevaksjonen. Om deres aksjon på perrongen kan ha ødelagt for OD-elever, vil han gjerne få kontakt slik at de kan ordne opp i minnelighet.

Nordstrands Blad formidler gjerne kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag