RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombastisk mot bom i Ljabruveien


Rush-kø: Køen gjennom Hauketokrysset i rushtiden er lang. Hvordan vil det bli om Ljabruveien blir stengt og alle bilene må om Klemetsrud og inn på Europaveien?
Rush-kø: Køen gjennom Hauketokrysset i rushtiden er lang. Hvordan vil det bli om Ljabruveien blir stengt og alle bilene må om Klemetsrud og inn på Europaveien? Foto: ARKIVFOTO
På nytt er det foreslått å sperre for trafikken over Nordstrandsplatået. Det protesterer Søndre Nordstrand BU sterkt mot.

HAUKETO: I mange tiår har folk på Nordstrand beklaget seg over gjennomgangstrafikken over platået. Nå er det igjen laget en trafikkplan som blant annet sier at det skal settes en bom i Ljabruveien for å hindre rushkjøring i Ekebergveien.

Del på Facebook

Det forslaget, som ble presentert i Nordstrands Blad i begynnelsen av september, fikk blant annet bydelsutvalget på Søndre Nordstrand til å reagere.

Vedtak

I et forslag fra miljø og teknisk komité heter det blant annet:

«BU i Søndre Nordstrand går mot forslaget om bom i Ljabruveien. Trafikksituasjonen på Hauketo, som allerede er av Oslos største trafikk-korker, er allerede i dag vanskelig, særlig i morgenrushet. Flere av problemene med gjennomgangstrafikk som Nordstrand bydel påpeker, er også gjeldende for flere beboerne langs flere av gjennomfartsveiene i vår bydel. Bydel Søndre Nordstrand er så langt ikke konsultert i denne saken, og peker samtidig på at det må på plass en enhetlig plan for Hauketo med hensyn til parkering og trafikkavvikling. Vi vil videre henstille til at det blir tatt et initiativ for å få vurdert mulige tiltak i samarbeidet mellom bydelene i Oslo Sør og nærliggende kommuner sør for Oslo når det gjelder samferdselsspørsmål.»

Dette ble enstemmig vedtatt.

Reaksjoner

Og lokalpolitikerne i Søndre Nordstrand var under møtet torsdag fulle av argumenter for å finne en helhetlig løsning.

– Herregårdsveien er jo allerede stengt i rushtiden, så med struping på Hauketo, må all trafikk sørfra kjøre Ljabruveien mot Europaveien. Da blir det i alle fall kaos, sa Arild Andersson (H).

– Nei, Søndre Nordstrand må få være med på å finne en helhetlig løsning for hele området.

– Det er jo ikke bare i Nedre Prinsdals vei og på Ljabru-diagonalen det er mye morghentrafikk. Bilistene sørfra forsøker seg jo på å spare noen minutter ved å kjøre gjennom boligveiene som Øvre Prinsdals vei, sa Liv Jorunn Eriksen (SV).

– Nordstrand bydel må forstå at de ikke er en øy, men en del av et større område. Derfor må de snakke med nabobydelen slik at vi kan finne løsninger som alle er tjent med, sa Rune Eriksen (Ap) .
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere