*Nettavisen* Nyheter.

Bomber og bananer

Søndag 5. februar framførte Solsikke Barneteater forestillingen "Bomber og bananer" på teaterbåten MS Innvik. Teateret er særlig et tilbud til barn med flerkulturell bakgrunn.

Gamle Oslo: Stykket handler om tidsaktuelle temaer, som terrorisme, sier Mara Acantilicio, prosjektleder og regissør for Solsikke Barneteater.
Handlingen er lagt til en flyplass. Der får man innblikk i forskjellige personligheter og karakterer, forteller hun videre.
Publikum blir dratt inn i et fengende stykke om bomber på flyplassen, smykketyver og et mystisk par. Det blir sjekking og flørt mellom rolleinnehaverne, og det hele er ispedd sjarm og humor.
Karakterbygging
Solsikke Barneteater fokuserer på å utvikle selvtillit, lekenhet og kreativitet hos barna ved bruk av workshops i improvisasjon, dramatisering, fysiske øvelser og stemmebruk. Teatergruppen har 16 medlemmer fra 8-13 år, og er hovedsakelig et tilbud til barn med flerkulturell bakgrunn. Prosjektleder Acantilicio understreker at alle får være med uansett.
Hvis barna vil drive med teater, sier vi ikke nei. Dette er en mulighet for dem til å få uttrykt noe kreativt, sier hun.
Solsikke er en del av Nordic Black Theatre som er et teater og en teaterskole spesielt rettet mot scenekunstnere og ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn. Barneteatergruppen Solsikke er lokalisert på kulturbåten MS Innvik som ligger i Bjørvika.
Dette er et gratis tilbud til de barna som kanskje ikke har et annet tilbud å gå til, sier prosjektlederen.
Gruppen øver hver lørdag, og jobber mot én forestilling i året. Forestillingene legger vekt på dagsaktuelle temaer og eksperimenter med det kulturelle livet.
Selve arbeidsprosessen før premiere deles inn i tre faser.
Første fase er å bli kjent med hverandre og utvikle selvtillit og trygghet, mens andre fase er å vise fram det stoffet man har jobbet med. Da viser vi korte forestillinger for familie og kjente. I siste fase fokuserer vi på karakterbygging og rolletolkning, sier Acantilicio.
Ibsen med en ny vri
Siste fase inneholder tre målsettinger. Første målsetting går ut på å utvide forestillingen fra 40 minutter til én time. Andre målsetting handler om roller og karakterer, og det å bli kjent med den karakteren man spiller. Her jobber skuespillere og instruktør fram mot en filmatisering av forestillingen. I siste fase jobbes det mot den årlige Rampelysfestivalen, som arrangeres på MS Innvik.
Til festivalen i fjor hadde vi laget en forestilling som var basert på tre forskjellige eventyr fra H.C Andersen. Vi var også i Slagelse i Danmark med denne forestillingen, forteller Mara.
I år har Acantilicio og skuespillerne planer om å lage en forestilling basert på Ibsens teaterstykker, med en litt annen vri.
Forestillingene vil handle om barna som er nevnt i Ibsens stykker, og vi vil fokusere på deres tanker og historie, forteller teaterinstruktøren.
Hvis barna vil drive med teater, sier vi ikke nei
Prosjektleder Mara Acantilicio

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.