RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bommet på smøringen

Kent Bahr (35) fra Kalbakken klarte ikke merket under helgens Birkebeinerrenn.

Kalbakken: Den sportsglade groruddølen er skuffet over at det ikke gikk, til tross for sterkt fokus på riktig kosthold. Han peker på vanskelige føreforhold som årsak til at det glapp. - Jeg måtte smøre om tre ganger underveis og tapte for mye tid, sier 35-åringen til Lokalavisen Groruddalen.

Kosthold

Kent Bahr var en av tjue deltakere som Toppidrettssenteret hadde plukket ut til å fokusere spesielt på kosthold. Teorien er at ekstra inntak av karbohydratholdig mat gjør at flere vil lykkes med å ta merket. Bahr deltok i en klasse hvor kravet var å gå strekningen Rena-Lillehammer på 3 timer, 51 minutter og 51 sekunder. Sluttiden ble 4 timer, 6 minutter og 50 sekunder.
- Det er klart jeg er skuffet. Jeg burde hatt mye mer fokus på smøringa. Jeg fikk for dårlige ski og tenkte mye negativt i stedet for å tenke at jeg skulle gjøre det beste ut av det, sier Bahr til Lokalavisen Groruddalen.
Bahr sa seg godt fornøyd med kostholdsopplegget.
- Jeg følte at jeg hadde krefter stort sett hele veien. Det begynte veldig bra men og jeg lå litt foran merket. Men så ble det temperaturstigning som gjorde at jeg måtte smøre om. Det hjalp ikke. Etter at temperaturen falt igjen begynte det å kladde, forteller Bahr. Av de tjue som deltok i prosjektet, møtte 15 opp i Håkonshall etter målpassering. 11 av disse klarte merket, 4 mislyktes, mens 5 valgte å utebli. - Kostholdet er viktig men det er også flere ting som må klaffe. Med så store temperatursvingninger kreves det god teknikk. Vi prøver igjen neste år, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere