*Nettavisen* Nyheter.

Bond-penn for studenten

GLEM RINGPERMENE: Denne kulepennen har en 150 MHz prosessor og kan være studentenes ultimate verktøy.

Med denne pennen kan du enkelt overføre notatene dine til PC-en. Pennen takler selv stygg skrift.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pulse Smartpen kan være studentens drømmeverktøy.

Klikk på bildet for å forstørre.

En rekke virtuelle taster i skriveblokken lar deg styre pennen.

Klikk på bildet for å forstørre.

En mikrofon og høyttaler lar deg spille inn og spille av lyd.

Klikk på bildet for å forstørre.

En beskyttelsesveske følger med.

AMOBIL.NO: Pulse Smartpen imponerer oss på mange områder.

Alt du skriver lagres på det innebygde minnet, og du kan overføre notatene til PC-en ved at du kobler pennen til med en dockingstasjon med USB-tilkobling.

Resultatet er bildefiler, og til og med sidetallene er registrert og sortert på riktig måte. Dermed lander alt i korrekt rekkefølge når du arkiverer notatene på PC-en.

Les også: PDA-en et skritt nærmere utryddelse

Kan søke i notatene

Det er enkelt å søke i teksten.Og ikke nok med det, du kan også søke i notatene dine.

Uansett hvor stygt vi skrev, merket vi at søkemotoren finner de fleste ordene vi skriblet ned ettersom den søker etter håndskrevne ord som kan ligne på det du søker etter på PC-en.

Pennen fungerer med svært god presisjon, og vi la ikke merke til noen ulikheter mellom de håndskrevne notatene og det vi så på PC-en etterpå. Det ser rett og slett ut som rene kopier.

Notatene kan du også laste opp til en egen server du får tildelt fra Livescribe på 256 MB, slik at du kan dele notatene dine med andre.

Her er "pennefonen"

Fanger opp det meste

Diktafon-funksjonen er også praktisk, og du kan bokmerke talenotater du selv snakker inn i pennen eller det foreleseren din sier bare ved et enkelt trykk på den virtuelle bokmerketasten på arket.

På den måten linker du talenotatene til forskjellige sider i notatene dine, for eksempel hvis foreleseren snakker rundt det du nettopp noterte. Mikrofonen fanger også opp det meste uten å inkludere for mye støy.

Holder oversikten

Pulse Smartpen kan kort og godt være drømmen for studenter eller for eksempel ingeniører som gjerne vil skrible ned skjematiske tegninger før de tegner i Autocad eller gjøre utregninger på papiret for å få best mulig oversikt.

Prisen på Pulse Smartpen er 1300 kroner for 1 GB-versjonen eller 1800 for 2 GB. Dette er ikke lite penger for en gjennomsnittlig student, men for de pengene får du god oversikt i notatene dine og du trenger ikke lenger fylle opp bokhylla med ringpermer.

Å lage en mappestruktur på PC-en er langt enklere enn å sortere notatene mellom skilleark.

Les hele testen av Bond-pennen på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.