RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et klart flertall av Oslos befolkning har sagt ja til OL, og nylig ble også OL-regnskapet godkjent av staten. Det gir stor tro på at Oslo skal få OL i 2022.
Et klart flertall av Oslos befolkning har sagt ja til OL, og nylig ble også OL-regnskapet godkjent av staten. Det gir stor tro på at Oslo skal få OL i 2022. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

Bookmakerne tror på OL i Oslo

Fredag godkjente staten Oslos OL-regnskap. Det gir høy odds for et OL i byen i 2022.

OSLO: For nå er nemlig Oslo bookmakerenes favoritt til å bli OL-arrangør i 2022.

Med positiv fremleggelse fra kvalitetssikringsutvalget fikk Oslo drahjelp av sine egne, og tar med det grep om posisjonen som favoritt foran de fem øvrige søkerbyene, sier pr-manager Kyrre Merg hos Unibet.

Selskapets oddssettere tror dog at kampen om vinter-OL 2022 kan bli en vel så stor feide mellom Norge og Sverige som da Lillehammer ble valgt foran Åre til 1994-OL.

«Sura bror»

Oslo er favoritt hos Unibet, og har per i dag 3.00 i odds på å bli tildelt den 24. utgaven av vinter-OL. Det svenske alternativet, som deles mellom Stockholm og Åre, følger like bak med 3.75.

Dette blir en herlig norsk-svensk duell, akkurat som da Lillehammer i 1988 trakk det lengste strået om å få arrangere 1994-lekene. Vi utelukker ikke at «søta bror» igjen står igjen som «suta bror» når IOC igjen må velge mellom Norge og Sverige, sier Merg.

LES OGSÅ: Ja, vi vil ha OL til Oslo

Takket nei

Innbyggerne i München takket nei til å søke om OL 2022 tidligere i år, og dermed står seks byer igjen. Dét er dobbelt så mange som søkte om å arrangere OL i 2018, som tilslutt tilfalt den sørkoreanske byen Pyeongchang.

– På bakgrunn av økningen i interesse  sier det seg selv at kampen om OL 2022 vil bli et knallhardt rotterace, men allerede nå mener vi at de to skandinaviske søkerbyene har fått en luke i konkurransen, sier Merg.

Oslos befolkning sa som kjent ja takk til OL under folkeavstemningen under valget i september.

Dårlig odds for Ukraina

I tillegg til Oslo og Stockholm har Almatty (Kasakhstan), Krawkow (Polen), Beijing (Kina) og ukrainske Lviv meldt seg som søkerbyer.

Lviv stiller nok svakest, noe Unibets odds på 12.50 gjenspeiler. Det er også mindre sjanser for at Kina blir neste land som har arrangert både sommer – og vinter-OL, da Beijing står i 8.00 i odds. Krakow og Almaty faller inn under outsider-kategorien, sier Merg.

Det endelige valget av arrangørby vil skje 31. juli 2015.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad: – Helt naturlig at vi arrangerer OL

DEBATT: «Fem grunner til at Oslo-OL vil holde budsjettet»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere