Gå til sidens hovedinnhold

Bor bygdedyret ved Movann?

Mitt leserinnlegg i Nordre Aker Budstikke (NAB) 29. januar "Legg til rette for skiløping fra Movann" har avstedkommet en rekke reaksjoner. Hensikten med mitt innlegg var å gi innspill til hvordan vi kan løse parkeringsproblemene på Sørbråten/Movann, som særlig oppstår på dager med stor skiutfart. Reidar Otter har et interessant innlegg i NAB 5. februar der han foreslår utbedring av skiløyper som kan forbinde skiløypene fra Movann med utfartsparkeringsplassene på Skar og Movassbekken. Dette er glimrende forslag som jeg håper både Friluftsetaten og Skiforeningen merker seg. Jeg er selvsagt også enig med dem som peker på at hyppigere togavganger vil kunne gjøre tog til et mer attraktivt transportalternativ til Movann enn det er i dag. Slike positive tiltak fjerner likevel ikke behovet for offentlig tilgjengelige parkeringsplasser ved Movann stasjon.

Jeg er derimot mildt sagt overrasket over de rabiate personangrep og grove usakligheter som rettes mot meg både i leserinnlegg i NAB 5. februar og på nettsidene til NAB. De fleste av disse innleggende kommer tilsynelatende fra folk med tilknytning til Sørbråten. Jeg skal angivelig mangle folkeskikk, være egoistisk, sutrete, tankeløs, uvitende og en trussel mot barn- og unge på Sørbråten. Alt dette fordi jeg som "utenforstående" dristet meg til å komme med noen konkrete forslag til hvordan lokalsamfunnet kan bidra til å få parkeringen ved Movann inn i ordnede former. De groveste personangrepene og insinuasjoner kommer fra Sissel Sypriansen som er kontaktperson for Sørbråten vel. Det er tankevekkende at en tillitsvalgt for det lokale vellet går så til de grader ned i skyttergravene. Jeg håper og tror at Sypriansens opptreden og holdninger ikke er representativ for beboerne på Sørbråten.

For ordens skyld: Jeg forsvarer på ingen måte uvettig parkering som sperrer innkjørsler og/eller hindrer livsviktig transport. Jeg er derimot uenig med dem som mener parkeringsproblemene skal løses med forbud, bøter og uthenging av "skiturister" som er frekke nok til å parkere på Sørbråten-folkets private veier. Som lokalpolitiker er jeg opptatt av å finne løsninger som både sikrer fremkommeligheten og sikkerheten for lokalmiljøet samtidig som marka gjøres tilgjengelig for folk flest. Skiturer fra det snøsikre og familievennlige Movann er noe som flest mulig bør få anledning til å oppleve. Marka tilhører alle innbyggerne i Oslo, og Movann er ikke en del av reviret til bygdedyret som tilsynelatende trives i området.

Tom-Espen Møller (H)

Medlem av Kultur- og oppvekstkomiteen

i Bydel Nordre Aker

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene