RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bor du her, vil du få gratis hotellopphold

Jernbaneverket kan komme til å ta nattesøvnen i fra deg når de setter igang arbeidet på Skøyen stasjon.
Jernbaneverket kan komme til å ta nattesøvnen i fra deg når de setter igang arbeidet på Skøyen stasjon. Foto: Vidar Bakken
Sist oppdatert:
Bor du på Skøyen kan det hende at du får sove dårlig fremover. I så fall kan du velge å sove på hotell.

SKØYEN: På Skøyen stasjon skal kvaliteten på togsporet forbedres. Levetiden til skinnene skal økes. Og nattesøvnen til naboen kan mistes.

I løpet av fire netter skal Jernbaneverket slipe skinnene ved Skøyen stasjon. Arbeidene pågår fra 19. mars til 23. mars fra klokka 01:00 til klokka 05:00. Slipingen skal utføres inne på stasjonsområdet.

Les også: Snart åpner ringen igjen

Tilbyr hotell

Jernbaneverket er likevel så rause at de vil sørge for at naboene får sove om natten. Blir det for ille, får naboene tilbud om hotell, helt gratis.

Les også: Slik skal det bli færre biler i Oslo

- Det er snakk om opptil 500 naboer som blir berørt av arbeidet. De som blir hardest rammet får tilbud om hotell. Vi håper også at folk kan gjøre egne tiltak, med å holde seg klar med sov-i-ro, sier Cathrine Riis, kommunikasjonsrådgiver i Jernbaneverket. 

Cathrine Riis, kommunikasjonsrådgiver Oslokorridoren.

Støynivået vil være høyt rett ved arbeidsstedet når slipingen pågår.

Må jobbe om natta
Fornyelses- og vedlikeholdsarbeider i togsporet kan ikke utføres når togene kjører, derfor må Jernbaneverket jobbe på natta.

– Det gnistrer en del når slipetoget kjører og maskinen beveger seg med en fart på omtrent seks kilometer i timen. Støyen blir derfor ikke konsekvent, men vil variere i styrke etter hvert som maskinen flytter på seg, understreker Riis.

Hun sier at det er problematisk å utføre skinnesliping i befolkede områder, spesielt på natterstid.

- Av hensyn til kundene og trafikkavviklingen på Drammenbanen er det helt nødvendig å utføre slike arbeider i perioder med liten eller ingen togtrafikk, sier Riis.

Les også: - Ap bløffer! De svikter Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere