*Nettavisen* Nyheter.

Bør få servere uten toalett

FÅR UTVIDE: Mattias Dröschmeister må sette opp rampe, men bydelspolitikerne mener han skal slippe kravet om kundetoalett. FOTO: Ivar Brynildsen

Bydelspolitikerne våre vil la United Bakeries utvide antall bord og stoler. Uten krav til kundetoalett.

Adamstuen:Bydelsdirektør Tone Frønes ønsket å si nei til bakerikjedens ønske om omregulering til servering. Hun påpekte overfor bydelspolitikerne at det ikke finnes noe toalett for gjestene. Hun påpekte samtidig at det ikke finnes noe lovverk i Oslo som stiller krav til kundetoaletter. En klar mangel, mente hun

Sier ja

Et samlet bydelsutvalg er enig med direktøren i at det trengs regler for toaletter. Men politikerne mener det blir feil å si nei til søknaden fra United Bakeries om flere sitteplasser i Brageveien så lenge det ikke finnes noen juridisk begrunnelse.

Bydelsutvalget ber i steden administrasjonen utforme en sak til bydelsutvalget der bydelen kan anbefale nødvendige justeringer i Oslo kommunes eksisterende forskrifter som ivaretarhygieniske forhold både for kunder og nærmiljøet ved at det stilles krav om kundetoalett.

Krever rampe

United Bakeries har bedt om dispensasjon fra kravene om tilgjengelighet for rullestolbrukere. Men her er loven klar, og bydelsutvalget mener det må en rampe på plass i løpet av to måneder før bydelen kan anbefale permanent reguleringsendring.

-Vi anbefaler med andre ord at drifterne får 2 måneder på seg til å sette opp en rullesolramp på utsiden. Det skal være ett lett tiltak å gjennomføre og vil bidra til at alle får tilgang til stedet, sier Rune Aale Hansen(H) til Lokalavisen.

Urimelig å nekte

I denne saken er det fremkommet at det ikke er noe krav hverken iovverk eller forskrift når det gjelder toalett på serveringssteder. Høyre mener at det er urimelig å nekte drifterne å drive på grunnlag av et krav som ikke finnes. Derfor må etter vårt skjønn også United Bakeries få lov til å drive stedet. Samtidig mener vi det er grunn til å innføre et slik krav i Oslo kommunes eksisterende forskrifter. Og det ber vi om at skal gjøres (tilsvarende er gjort i blant annet Stavanger kommune, sier Rune Aale Hansen.

-Fra Høyre sin side håper vi det i fremtiden vil bli krav om kundetoalett på serveringssteder. De aller fleste har i dag dag, men altså ikke alle - og det er etter dagens regevelerk ikke ulovlig. Jeg håper vårt engasjement i denne saken bidrar til å skape klare forskrifter for hele Oslo, avslutter Høyre-politikeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.